Bielkheden vann prestigemötet: ”Drakar lyfter i motvind”

Golden ring i Stockholm avgjordes idag. Galan blandade boxning med MMA och den blandade också med stor idrottsunderhållning och en väldigt otäck knock på Frida Wallberg. I kvällens sista framträdande vann David Bielkheden över Diego Gonzalez.
   – Jag kände mig stark idag, säger Bielkheden till budokampsport.se.

14 juni 2013  |  Jonathan Broberg

Golden ring i Stockholm avgjordes idag. Galan blandade boxning med MMA och den blandade också med stor idrottsunderhållning och en väldigt otäck knock på Frida Wallberg. I kvällens sista framträdande vann David Bielkheden över Diego Gonzalez.
   – Jag kände mig stark idag, säger Bielkheden till budokampsport.se.

Det var tryckt stämning på Waterfront i Stockholm. Frida Wallberg hade dominerat sin världsmästarmatch och var på god väg mot att försvara titeln.

Men efter en otäck knock var det som att idrotten fick stå tillbaka. Wallberg fick bäras ut på bår och köras i ambulans till Karolinska sjukhuset.

Under tiden äntrade två MMA-idrottare med stukade självförtroenden efter lite tung tid ringen. Matchen mellan David Bielkheden och Diego Gonzalez blev en höjdare, där Bielheden tog kommandot tidigt och behöll det under stora delar av matchen.
   – Jag kände mig stark idag, jag hade nära vänner i publiken, mina tränare och fans på plats så jag kände mig aldrig ensam i ringen.  Diego är en bra idrottare, men privat har det varit lite spänt mellan oss. Då är det här ett bra sätt att rensa luften lite.

Bielkheden vann matchen med domarsiffrorna 3-0. Ett resultat som innebär att han lämnar en förlusttid bakom sig.
   – Betydelsen var som jag sa förut, bra för min karriär och bra för mig privat. Det här kommer att stärka mig.

David, du har haft en tung tid. Är detta på ett sätt en vändpunkt nu, tror du?
   – Jag säger bara en sak: drakar lyfter i motvind.

Hela Bielkhedens team har jobbat med att David ska få upp energin tidigare in i matcherna, han är något av en slow starter. Men idag var det högsta växel ifrån början.
   – Ja, jag är väl lite som en dieselmotor. Jag startar långsamt. Men idag kände jag mig tidigt stark. Jag har haft bra kost och mycket löpning och hållit min vikt bättre.

David, hur kul var det att gå match idag.
   – Det var jävligt kul och jävligt skönt med vinst.

I de andra MMA-matcherna vann Fernando Gonzalez på giljotin efter 48 sekunder av första ronden mot Kristoffer Källgren. Och Nico Musoke besegrade Ronny Alexander Landaeta Utrera efter enhälligt domslut.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Mona Lundkvist

0
0
0