Nöjd initiativtagare till kampsportsseminariet i Almedalen


I morse hölls ett uppskattat seminarium om kampsport i samhället och bilden av kampsport som våld i Almedalen under politikerveckan. Initiativtagare till seminariet är Pernilla Johansson, som är belåten över dagen.
   – Jag är nöjd med både genomförandet och responsen som jag fått efter seminariet, säger hon till budokampsport.se.

3 juli 2013  |  Jonathan Broberg


I morse hölls ett uppskattat seminarium om kampsport i samhället och bilden av kampsport som våld i Almedalen under politikerveckan. Initiativtagare till seminariet är Pernilla Johansson, som är belåten över dagen.
   – Jag är nöjd med både genomförandet och responsen som jag fått efter seminariet, säger hon till budokampsport.se.

Denna vecka är det politikerveckan i Almedalen. Det är också idag Idrottens dag där många föreläsningar inom idrott hålls.

Kampsport fick också utrymme. Seminariet handlade om kampsport i samhället och synen på kampsport från allmänhet som våldsam. Initiativet till föredraget togs av Pernilla Johansson via Frysbox, som även ingick i en panel tillsammans med Camila Salazar Atias (verksamhetsansvarig på CIDES) och Magnus Holmén som är polis.

Moderator var Musse Hasselvall. Seminariet lockade storpublik, vilket ledde till att arrangörerna fick springa iväg till närmaste affär och köpa mer kaffe.
   – Hahaha, det är jättekul att intresset var så stort. Allt gick bra och Musse var mycket bra som moderator. Det är viktigt att vi har dialoger med ungdomar och att vi också blir bättre på att lyssna på dem, säger Johansson.

Vad seminariets inverkan blir får vi se framöver.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Mona Lundkvist

0
0
0