Nyheter

Genomgång med Magnus Segerberg av den svenska kickboxningstruppen

Det är bara några dagar kvar till avresan till Brasilien för det svenska kickboxningslandslaget. Ett landslag som ser hetare ut än på länge och där flera har klara medaljchanser. Budokampsport.se tog pulsen på landslagsansvarige Magnus Segerberg som ger sin syn på de uttagnas chanser i VM.
   - Sammantaget är förväntningarna på denna trupp höga. Vi vet att vi har kapacitet för många medaljer och ett och annat guld, säger han.

Det är bara några dagar kvar till avresan till Brasilien för det svenska kickboxningslandslaget. Ett landslag som ser hetare ut än på länge och där flera har klara medaljchanser. Budokampsport.se tog pulsen på landslagsansvarige Magnus Segerberg som ger sin syn på de uttagnas chanser i VM.
   – Sammantaget är förväntningarna på denna trupp höga. Vi vet att vi har kapacitet för många medaljer och ett och annat guld, säger han.

VM i Sao Paolo, Brasilien, närmar sig med stormsteg. Redan på lördag går avresan för landlaget och på tisdag väntas den första svensken in i ringen.

Magnus Segerberg är landslagsansvarig och har varit med i processen att ta ut VM-truppen och så här ser han på samtliga uttagnas chanser på framskjutna placeringar och prestationer.

Farzad Rangrazian, Stockholms Kickboxningsklubb, -63,5 kg, K-1
”Var inte med på EM ifjol men har varit mycket i Thailand den senaste tiden och gått matcher med goda resultat. En rutinerad kille som anpassat sin stil lite mot att bli mer poängplockande. Har medaljchans.”

Mohammad Hassan Al-Naib, Malmö Boxing Academy BK, – 67 kg, K-1
”Blir andra raka mästerskapet nu och har samlat på sig nyttig erfarenhet. Har jobbat en del med det mentala inför årets VM och får han allt att stämma kan det bli medalj. Har haft en del skadebekymmer, men är nu fri från dessa och har mycket kunnande i sig.”

Malik Sellam, Malmö Boxing Acadey BK, – 71 kg, K-1
”Detta blir hans tredje raka mästerskap och har likt Mohammad arbetat mycket på den mentala biten, där det har knutit sig lite för honom. Har emellertid hög kapacitet och vet vad som krävss för att lyckas, och kan ta medalj.”

Therese Gunnarsson, Garuda Muay Thai Förening, -52 kg, K-1
”Regerande världsmästarinna i Wako Pro och vann VM-guld 2011. Absolut en riktigt het guldkandidat som utvecklats mycket de senaste åren. Har rutinen. Enda orosmolnet är att hon varit förkyld, men det ska inte hämma henne så mycket.”

Camila Rivarola, Stockholms Kickboxningsklubb, -56 kg, K-1
”Gör mästerskapsdebut och har egentligen inte gått överdrivet många matcher ännu, men är en väldigt stor talang. Bröt armen för några månader sedan, men har kommit tillbaka ännu starkare från det. Gjorde en mycket fin match på SM i våras. Jag tror hon har kapacitet för medalj redan nu, om hon får det att stämma.”

Maria Elin Olsson, Södermalms Shaolin Förening, -60 kg, K-1
”Väldigt meriterad och allround som hävdar sig internationellt i många kampsporter. Har två silverplaster i rad och nu är det nog dags för ett guld. Har haft lite problem med ett knä under våren men det ska inte störa henne. Är oerhört fysisk och en av våra stora guldkandidater.”

Sandra Bengtsson, OneChai Muay Thai & K1 Förening, -65 kg, K-1
”Debutant i landslaget som är relativt färsk inom kickboxning, men som vi bedömer som en stor talang. Är i grunden thaiboxare som gjorde det väldigt bra på SM i våras. Bra teknik och fysisk stark.”

Nils Widlund, Södermalms Shaolin Förening, -63,5 kg, low kick
”Var med på EM ifjol, men valde efter det att ta ett break från kampsporten. Är tillbaka nu och är ruggigt taggad. Har tränat hårt och lagt ner mycket tid på att bättra på fysiken. Har helt klart kapacitet för att ta ett guld.”

Kristin Skante, Fighter Kickboxnings Förening, -56 kg, low kick
”Medaljkandidat som minst kan ta brons. Har väldigt fin blick och är svår att plocka poäng mot i och med hennes fina och smarta defensiv. Mycket spännande start.”

Zina Djelassi, Stockholms Kickboxningsklubb, -60 kg, low kick
”Gör sitt andra VM. 2011 åkte hon ut mot den regerande världsmästarinnan. Är en stor talang som är tuff och hård. Bra tryck i teknikerna och jag ser henne som en medaljkandidat. Absolut.”

Text: Jonathan Broberg