Maria Elin Olsson inför VM-finalen: ”Är envis som en gammal tant”

Imorgon går Maria Elin Olssons karriärens andra VM-final. För motståndet står vitryskan, den meriterade Alena Muratava. Olsson är i en härlig form och har haft bra flow under VM så här långt.
   – Jag har tränat, bantat och gråtit för det här, säger hon till budokampsport.se.

4 oktober 2013  |  Jonathan Broberg

Imorgon går Maria Elin Olssons karriärens andra VM-final. För motståndet står vitryskan, den meriterade Alena Muratava. Olsson är i en härlig form och har haft bra flow under VM så här långt.
   – Jag har tränat, bantat och gråtit för det här, säger hon till budokampsport.se.

Imorgon inträffar en av höstens stora kampsportshändelser då Maria Elin Olsson tar sig an Alena Muratava i VM-finalen i kickboxning.

Olssons sikte har hela tiden varit ett VM-guld, det har hon inte hymlat om. Och närmare så än en VM-final når man inte. Men även om Olsson var ett nummer för stor för kanadensiskan Ingrid Hanf var semifinalen tuff.
   – Hon (Hanf) lade in en superväxel med långa slagkombinationer. Jag var inte lika pigg i kroppen som i kvartsfinalen utan jag fick kriga mer den här gången. Läpparna blev blåa, som de alltid blir på mig när jag tar i. Domaren kom fram i rondvilan och påminde mig om att andas… (skratt)

Det som fällde avgörandet i semifinalen var till stor del Olssons fysik, men hon kände också att hon var lite smartare än kanadensiskan.
   – Jag körde lite smartare. Trots att hon delade ut fler tekniker så glömde hon lite att sparka. Lowkicks ger väldigt tydliga poäng och tror det var dem jag vann på.

Maria, varför är du i ännu en VM-final?
   – För att jag är envis som en gammal tant som vill på tunnelbanan först av alla… (skratt) Nä, allvarligt, jag känner en enorm trygghet när jag har Hayes (Jemide) i min ringhörna och allt vi tränat på tillsammans, all tid vi lagt ner. Sen tror jag att i år kanske jag blivit lite, lite klokare.

Vad vet du om Alena Muratava?
   – Jag har tyvärr inte hunnit se några av hennes matcher här men hon är lång och atletisk och ser stark ut, så det kommer bli tufft! Jag hoppas på att mina ben är igång igen imorgon och att det blir en snygg och tempofylld match med krig på slutet … Där jag vinner!

Ännu har inte officiella tider för finalen kommit ännu, men vi återkommer självklart så fort vi får reda på det.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52