Så firar profilerna jul – Nils Widlund, kickboxning, thaboxning, wushu

Det är dan före dopparedagen. Det är ledighet och det är mycket som ska fixas till. Därför bjuder vi på tre profiler i dagens julnedräkning. Vi fortsätter med allroundkampsportsstjärnan Nils Widlund.

23 december 2013  |  Jonathan Broberg

Det är dan före dopparedagen. Det är ledighet och det är mycket som ska fixas till. Därför bjuder vi på tre profiler i dagens julnedräkning. Vi fortsätter med allroundkampsportsstjärnan Nils Widlund.

2013 kom Nils Widlund tillbaka till kampsportstävlandet efter att ha tagit en liten time-out. Det var naturligtvis väldigt uppskattat hos många och Widlund sprudlade av energi under sina framträdanden under året.

Widlund är en stor kampsportsprofil och en förebild för väldigt många – han behövs inom sporten så länge det går.

I kickboxning var han direkt tillbaka i landslaget och svarade för ett helt okej VM i Brasilien där han föll i en jämn kvartsfinal mot den som sedermera fick titulera sig världsmästare.

Nils, om du ser tillbaka på 2013, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – Det har varit ett år som har varit ganska ljummet idrottsmässigt. Året började utan ambitioner utan att tävla med jag gjorde en liten comeback i april och gick sedan totalt fem matcher med fyra vinster. VM i Brasilien var kul (både idrottsmässigt och på personligt plan). Jag gick en jämn och bra match i kvartsfinal mot serben som sedan tog hem hela VM. Rent personligt så var 2013 ett kul år med förändringar som nytt boende och nytt jobb. Det roligaste under året var att jag tog MC kort och köpte båge!

Hur kommer du att fira julen?
   – Jag siktar på att gå upp 5kg under julhelgen och bli mjukare runt midjan än någonsin. Det blir uppesittarkväll framför bingolotto hemma hos familjen i Nacka och det blir även en tur till Nyköping för att fira med flickvännens familj.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – En resa till solen…

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Jag är nog Sveriges enda bankman som fortfarande ber sina kollegor knyta slipsen åt en… Jag ska lära mig knyta slips!

Om du blickar fram mot 2014, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Personligt så har jag ganska höga ambitioner om både det ena och det andra. Idrottsligt så har jag inte riktigt bestämt mig. Just nu har jag inga tävlingar inplanerade, men jag säger inte att jag lägger handskarna på hyllan. Jag ligger och lurar i vassen tills rätt motivation kickar igång.

Text: Jonathan Broberg

0
0
0