Villberg vann den heta “derby”-finalen

17 januari 2014  |  Tony Svensson


Anton Villberg visade att han fortfarande är Sveriges främste ju jutsu-idrottare i viktklassen -85kg. Men segern satt hårt inne då unge klubbkompisen från Nacka Dojo William Seth-Wentzel bjöd på hårt motstånd. En match som till karaktären kanske blev SM:s mest kvalitativa.
   – Jävligt kul och tävla igen, och väldigt skönt att vinna guld, säger Villberg till budokampsport.se direkt efter matchen.

SM i ju jutsu avgjordes under SM-veckan i Umeå och det bjöds på några klart minnesvärda stunder.

Kvällens bästa match blev finalen för herrar i -85kg. Klubbkompisarna Anton Villberg och William Seth-Wentzel gjorde upp i en stentuff final som pendlade fram och tillbaka.

Tillslut stod Villberg som segrare med poängsiffrorna 13-8. Detta i Villbergs första match på ett tag.
   – Jag har tränat en hel del annat, men inte så mycket ju jutsu inför det här SM:et. Det var därför skönt att kunna vinna. Men det var en väldigt hård och väldigt kul match att få vinna.

Vill mästerskapstävla igen
Matchbilden blev inte som Villberg först hade tänkt sig. Seth-Wentzel pressade hårt i början och gav inte Anton Villberg möjlighet att komma åt och greppa taget.
   – Jag blev passiv i ettan, erkände Villberg, som emellertid fick grepp om matchbilden ju längre tiden gick.

Och tillslut var han ikapp och förbi. Nu väntar ändå en lite oviss tid för den numera Lund-huserande Villberg.
   – Jag pluggar där och satsar på att bli personlig tränare, men jag blir lite sugen på mästerskapstävlingar igen och kikar lite fram mot 2015.

Text och foto: Jonathan Broberg
 

51
43
52