Therese Gunnarsson: Bäckström har stor del i min framgång


Mikael Bäckström gör comeback i kickboxning. Drygt två år efter VM-guldet 2011 har den forne världsmästaren tagit beslutet om att återuppta tävlingsaktiviten, med sikte på EM under året. En som gläds över det beskedet är Therese Gunnarsson, som haft Bäckström som coach, under bland annat hennes WAKO-pro-match då hon vann världsmästarbältet.
   – Jätteroligt att han kommer tillbaka, hans kompetens behövs, säger Gunnarsson till budokampsport.se.

11 februari 2014  |  Jonathan Broberg


Mikael Bäckström gör comeback i kickboxning. Drygt två år efter VM-guldet 2011 har den forne världsmästaren tagit beslutet om att återuppta tävlingsaktiviten, med sikte på EM under året. En som gläds över det beskedet är Therese Gunnarsson, som haft Bäckström som coach, under bland annat hennes WAKO-pro-match då hon vann världsmästarbältet.
   – Jätteroligt att han kommer tillbaka, hans kompetens behövs, säger Gunnarsson till budokampsport.se.

Det var igår som bomben slog ned. Mikael Bäckström, före detta världsmästare i kickboxning från 2011, gör comeback på tävlingsmattorna.

Han har sedan han lämnade tävlingslivet bakom sig ändå haft kickboxningen väldigt mycket runt sig. Han har startat en förening och han har varit coach på den världsmästartitelresa som Therese Gunnarsson har gjort.
   – ”Bäckis” är väldigt omtänksam, trygg och stabil som person. Han är en person man tyr sig till. Att han är tillbaka kommer betyda mycket för de yngre kickboxarna i landslaget. Han kommer kunna vägleda många med sin spets för fysträning. Det är en person som många kommer kunna lära sig mycket av.

Therese, vad betydde Mikael Bäckström för din satsning mot att bli bäst i världen?
   – Han var förbundskapten 2008 och det var då han först kom in i mitt liv. Redan där och då hade han bra tips på min fys och sedan dess har han funnits för mig både på ett idrottsligt och personligt plan.
   – Jag har vetat om hans comebackplaner ett tag, men det känns naturligtvis jättekul att han är tillbaka.

Text: Jonathan Broberg

0
0
0