De nominerade – Årets mästare

18 mars 2014  |  Tony Svensson

Vi fortsätter nedräkningen inför Kampsportsgalan på lördag med att kolla lite närmare på kategorien Årets mästare.

Alex Tobiasson Harris, thaiboxning
Är svensk thaiboxnings stora namn på herrsidan och den ödmjuke göteborgaren fortsatte att ta världen med storm under 2013. Harris innehar proffstiteln i organisationen WMC och lyckades nästan full ut i World Combat Games under hösten. Han nådde final och blev sedermera silvermedaljör där.

Thomas ”Totto” Heiderup, kickboxning
Vann under våren sitt 24:e raka SM-guld i kickboxning och är med det Sveriges genom tidernas mesta svenska mästare alla kategorier. En helt makalös bedrift naturligtvis. ”Totto” ställde också upp i VM under hösten. I den ordinära seniorklassen svarade han för gott motstånd, men åkte ut innan det blev medaljmatch. Men i veteranklassen gick det bättre där det blev VM-guld.

Sida Yin, jodo
Har under lång tid varit en av Sveriges främsta jodoutövare och under EM 2013 visade han upp sin stilrena, tekniska och vägvinnande jodo. Det slutade med ännu ett EM-guld och det medför att Yin är en av dem mest medaljvinnande idrottarna i förbundet just nu.

Jesper Waldestål, jodo/iaido
Under 2013 var Waldestål involverad i fyra mästerskapsmedaljer fördelade på två olika idrotter. Han vann EM-guld i nidanklassen i jodo. Under EM var han också med i det svenska lag som vann silver. Under EM i iaido blev det ett lagbrons och ett individuellt guld i sandanklassen. Waldestål är en superstjärna.