Nyheter

The Zone börjar ta form


På lördag är det åter dags för en av svensk kampsports allra mest inarbetade institutioner. I Lisebergshallen tar som brukligt MMA-galan The Zone plats. För den 13:e gången i ordningen.
   - Vi har koll på det vi ska ha koll på, säger The Zones arrangör Jesper Gunnarson till budokampsport.se.


På lördag är det åter dags för en av svensk kampsports allra mest inarbetade institutioner. I Lisebergshallen tar som brukligt MMA-galan The Zone plats. För den 13:e gången i ordningen.
   – Vi har koll på det vi ska ha koll på, säger The Zones arrangör Jesper Gunnarson till budokampsport.se.

The Zone återkommer på lördag i Göteborg med sin 13:e MMA-gala i ordningen. The Zone fortsätter att producera galor utefter ett tydligt koncept – och ännu en gång är det Lisebergshallen som gäller.

Med bara några dagar kvar till den 13:e galan tog budokampsport.se tempen på arrangören Jesper Gunnarson som ser positivt på den stundande lördagen.
   – Det är alltid mycket kring en gala och overall känns det bra. Alla som arrangerar event vet att man inte kan kontrollera eller ha kontroll över allt. Så det finns förstås vissa saker att vara uppmärksam på. Jag tänker närmast på försenade flyg, sjuka fighters och liknande som är svårkontrollerat. Men med det sagt har vi kontroll på det vi kan ha kontroll på! Det är ju trots allt The Zone nummer 13, så vi vet hur man arrangerar.

Inför sommarens första MMA-VM (amatör) i historien fanns det röster som pratade om en landskamp i MMA på The Zone. Gunnarson förtydligar det.
   – Det stämmer nästan. Det blir en landskamp under ligatävlingen vi kallar The Zone Challenge 3 som kommer pågå under dagen på tillsammans med en del andra amatör-MMA- och shootfightingmatcher.

Hur kan man se det på bästa sätt, Jesper?
   – Den som vill se dessa enbart har inträde från 13:00 för 100 kr. Vi kör matcher mellan 13:30-17:00. Har man en The Zone-biljett kan man se dessa matcher också såklart utan extra kostnad.

Vilka matcher ska publiken denna gång ha mest uppsyn över?
   – Givetvis frågan kring om August Wallén fortfarande har vad om krävs att tävla på denna nivå. Därtill har vi Sirwan Kakai som skall försöka återuppta en win-streak som kanske kan få UFC intresserade av honom. “Svenskmatchen” mellan Siloa och Macedo blir också intressant.

Förväntningarna på The Zone, som denna gång går under namnet ”Tough luck” är stora och Gunnarson själv är hoppfull.
   – Många bra och välmatchade matcher i högt tempo där vi kommer se morgondagens stjärnor börja blomma ut.

Text: Jonathan Broberg