Landslagsdebutanten Isa Tidblad vill överraska

Isa Tidblad togs ut ganska sent till VM i Langkawi. Men trots det och trots att hon är debutant i landslagssammanhang tänker hon göra ett starkt avtryck. Imorgon kliver hon in i VM-ringen för första gången.
   – Jag vet att jag är bra, annars hade jag inte varit här, säger hon till budokampsport.se.

2 maj 2014  |  Jonathan Broberg

Isa Tidblad togs ut ganska sent till VM i Langkawi. Men trots det och trots att hon är debutant i landslagssammanhang tänker hon göra ett starkt avtryck. Imorgon kliver hon in i VM-ringen för första gången.
   – Jag vet att jag är bra, annars hade jag inte varit här, säger hon till budokampsport.se.

Sveriges damer anses vara av världens bästa nationer. I de två senaste VM-turneringarna har de svenska damerna blivit utsedda till världens bästa nation.

Det finns med andra ord lite att leva upp till under VM i Malaysia. En av debutanterna i landslaget är Isa Tidblad, 23, från Stockholm och hon tänker sätta sina spår under VM.
   – Det känns skönt att äntligen få komma i gång, att veta att lottningen är klar och nu kan man bara fokusera mot matchen imorgon.

Tidblad tar sig an nya zeeländskan Trace Lockwood. Ett helt okänt namn inte bara för Tidblad utan för landslaget i stort.
   – Jag vet ingenting om henne, men det är bara att gå in och försöka göra så gott jag kan. Det är en grym erfarenhet att bara få vara här. Men samtidigt siktar jag på guld och jag tror jag har en bra chans att faktiskt överraska och ta det också.

Växer av att möta svårt motstånd
Hennes styrkor som thaiboxare anser hon själv vara att hon lyfter sig med svårare motstånd.
   – Jag tycker att jag växer som idrottare när jag får möta svårt motstånd och att jag har ganska hårda sparkar.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10