Stjärnorna såg inspirerade ut vid dagens lättare träningspass

2 maj 2014  |  Tony Svensson


Idag, innan vigningen, hade landslagstruppen ett lättare träningspass där det för de allra flesta var glada och avslappnade miner.
   – Det blir så, invägningarna är avklarade och då blir det genast mycket roligare, säger assisterande landslagscoach Björn Rhodin till budokampsport.se
.

Många i landslaget valde att ha ett lättare träningspass för bara en liten stund sedan. Passet hölls intill vatten, med resliga berg i bakgrunden.

Peter Lööf, en av de mest meriterade av coacher i Sverige, var på synnerligen gott humör när han stod och höll mitts.
   – Jag åkte hit med tre idrottare. Nu får jag ha hand om sex istället. Man kan säga att jag har gått plus, skrattar han.

Även storstjärnan Alex Tobiasson Harris, en av dem som kommer att träna lite enklare ikväll istället, var på gott humör.
   – Känns bra, nu ska jag ta den här skiten, skrattade han.

Simon Ogolla har ett lindat lår, sviter från en gammal lårkaka, men han var också vid glatt humör. Skadan är av det lindrigare slaget och ska inte påverka alltför mycket under tävlingarna.

Bröderna Hoang, Viet och Giang, tränade också. Många snabba och smattrande kombinationer och Hoang-bröderna, som är stora medaljhopp i herrarnas A-klass, ser ut att vara formtoppade.

“Går rakt igenom hela kroppen”
Storstjärnan på damsidan Jennifer Österlin imponerade. Hennes uppladdning förefaller i det närmaste perfekt.
   – Det känns väldigt bra. Det är lite speciellt med värmen men jag känner mig starkare och mjukare av den. Träningen idag handlade lite om att hitta en känsla i kroppen, när jag fann den lade vi av för dagen.

Jennifer fick också beröm av tränare Björn Rhodin, som också är assisterande landslagscoach, som grimaserade kraftigt ett par gånger vid mittshållningen.
   – Fy fan, grejerna går rakt igenom hela kroppen.

Under dagen sker också lottningarna och om ett par timmar är det officiell invigning av VM inne på arenan. Det märks tydligt att allvaret hopar sig. Men ändå är det leenden som präglar den svenska truppen. Det bådar gott.

Text och foto: Jonathan Broberg

51
43
52