Svenska framgångar i prestigefylld jodotävling


Delar av det svenska jodolandslaget firade midsommar i VS-Schwenningen i Tyskland med ungefär 250 andra jodo- och iaidoidrottare. Ishido Sensei från Japan hade ett läger som lockade en stor skara utövare. Dessutom var det tävling under dagarna, där de svenska jodoidrottarna visade god form inför höstens EM.

25 juni 2014  |  Jonathan Broberg


Delar av det svenska jodolandslaget firade midsommar i VS-Schwenningen i Tyskland med ungefär 250 andra jodo- och iaidoidrottare. Ishido Sensei från Japan hade ett läger som lockade en stor skara utövare. Dessutom var det tävling under dagarna, där de svenska jodoidrottarna visade god form inför höstens EM.

Johan Anderson, som graderade till 2 dan under lägret, tog sig hela vägen till final i nidanklassen. Detta således som nykomling i klassen, vilket verkligen imponerar.

På väg till final stötte Anderson ihop med en annan svensk, Christian Strandberg som i sin tur slutade trea i nidanklassen.

Och Sveriges just nu mest lysande stjärna är den regerande Europamästaren Sida Yin som inte gjorde någon besviken under helgen och vann storstilat yondanklassen. I finalen mötte han sin gamla parhäst Lukasz Machura från Polen, som inte heller denna gång rådde på svensken.
 
Övriga svenskar som också ställde upp i tävlingen var Anna-Lena Olsson och Olof Fransson. Båda svarade för helt okej insatser som emellertid inte räckte till några framskjutna pallplaceringar.

Text: Jonathan Broberg 

51
43
52