VM i thaiboxning 2016 till Jönköping

20 januari 2015  |  Jonathan Broberg


Det är klart. Efter att flera städer kommit med bud om att få arrangera VM i thaiboxning 2016 föll ändå valet tillslut på Jönköping.
   – Det var det bästa alternativet som vi fick, säger Daniel Norrgård, ordförande för Svenska Thaiboxningsförbundet till budokampsport.se.

Att Sverige skulle få arrangera VM i thaiboxning har varit klart en längre tid. Men idag togs ett formellt beslut att det blir staden Jönköping som får det åtråvärda kampsportsevenemanget.

Daniel Norrgård, ordförande för Svenska Thaiboxningsförbundet, är nöjd med beslutet.
   – Dels värmer det ett småländskt hjärta att VM hamnar i Jönköping, men tillslut var det avgörande vad Jönköping faktiskt kan erbjuda. Och det var den bästa lösningen för vår del, så det är oerhört positivt.

Det blir det ett av de största kampsportsarrangemangen som någonsin landat i Sverige som kommer i maj 2016. Kinnarps Arena blir VM-arenan.
   – Det kommer naturligtvis ha stor betydelse för svensk thaiboxning, men även för svensk kampsport överlag. Vi visar att våra största internationella tävlingar är väldigt attraktiva och det har ju om inte annat städernas stora intresse visat under den här resan.

Svensk thaiboxning förfogar över en rad stora internationella stjärnor, bland annat är Isa Tidblad Keskikangas och Susan Kariuki regerande världsmästare, Alex Tobiasson Harris innehar proffsbältet i organisationen WMC och Sofia Olofsson är regerande europamästarinna. 

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10