Steg 3-utbildning startas upp

21 april 2015  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundet upplever en ökad bredd av kampsporter och funnit ett behov av att vidga ledarutbildningen ett steg till, där elitträning ligger i fokus.
   – Vi genomför tränarutbildning steg 3 för första gången nu i maj, säger förbundets utbildningsansvarige Magnus Ledin.

Magnus, varför bygger förbundet vidare utbildningen?
   – Med tanke på förbundets ökade bredd av kampsporter där tävling är en stor del vill vi skapa en utbildning där elitträning ligger i fokus. Det krävs inte att man är elitaktiv tränare eller utövare för att ha nytta av utbildningen men man bör ha ett gediget intresse av träning med fokus på prestation.

Vad är steg-3-utbildningen tänkt att ge?
   – Utbildningen ska ge fördjupade kunskaper i träningsplanering med fokus på prestation. Kopplat till det får deltagaren fördjupa sina kunskaper i konditions- och styrketräning. Kursen ska också ge kunskaper om screening, tester, formtoppning, kost och prestation m.m. 

När är första tillfället?
   – Vi genomför tränarutbildning steg 3 för första gången nu i maj och september. Utbildningen går över fyra dagar, första helgen är 23-24 maj och den andra helgen är 5-6 september.

Vilka får ansöka om att gå steg 3?
   – De tränare som har genomfört tränarutbildning steg 1 och steg 2 är såklart välkomna att anmäla sig till utbildningen. Har man som tränare en motsvarande utbildning så kan ni kontakta Magnus Ledin för att se om det är möjligt att delta.

2
8
10