Superior Challenge i Baltiska Hallen i Malmö på lördag

11 maj 2015  |  Jonathan Broberg


Det har blivit dags för ytterligare en Superior Challenge-gala. På lördag intar MMA-galan Baltiska Hallen i Malmö och det kommer att bli ett kvalitativt startfält även i år, med en härlig inramning.
   – Malmö har landets bästa MMA-publik, säger Superior Challenges grundare Babak Ashti till budokampsport.se.

Förra gången MMA-galan Superior Challenge kom till Malmö såldes Malmö Arena ut till sista stolsplatsen.

Nu hoppas organisationen på något liknande när MMA-febern når Malmö igen, denna gång i Baltiska Hallen.
   – Sist vi var i Malmö hade vi en fantastisk kväll och vi har verkligen inte sparat på krutet den här gången heller. Jag kan lova en härlig kväll igen, säger Ashti.

På matchkortet ses bland annat två titelmatcher som huvudattraktioner, men också flera lokala idrottarna på väg uppåt i karriären.
   – Det blir något att se fram emot, jag ser fram emot det. Vi har bland annat vår första kvinnliga titelmatch, Lina Akhtar Länsberg mot Alexandra Buch, som har alla förutsättningar för att bli något utöver det vanliga. 

“Sveriges bästa MMA-publik”
Superior Challenge har producerat elva professionella galor tidigare. Vad som urskiljer dessa med lördagens stora event är just matchningarna, om man får tro Babak.
   – Det är intressanta matcher rakt av, skulle jag säga. Jag tror samtliga matcher kommer att leverera underhållning och samtidigt är Malmöpubliken Sveriges absolut bästa MMA-publik, så det finns ingen som helst anledning att inte gå på galan. Det kommer att bli häftigt.

För mer information om galan och om matcherna, se www.superiorchallenge.com.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10