Två segrar förde Jimmy Cedervall till utslagsturneringen

29 maj 2015  |  Jonathan Broberg


Sverige har startat kendo-VM alldeles lysande. Tre av tre har hittills avancerat från poolspelet och senaste i raden svenskar att lyckas är Jimmy Cedervall. Han besegrade lurige tjecken Ondrej Dudas i VM:s mest taktiska rävspel så här långt, och gjorde därefter processen kort med Francisco Garcia från Dominikanska Republiken.
   – Det var mitt mål med VM, nu kan allt hända i utslagsturneringen, säger han till budokampsport.se.

Jimmy Cedervalls VM-premiär blev ett taktiskt drama. Matchen mot tjecken Ondrej Dudas var helt jämn.

Och båda väntade och väntade och väntade på ett tillfälle att avgöra. Det dröjde så långt som sex minuter in i förlängning. Då blottade sig tjecken i försvaret, Cedervall högg snabbt när tillfället gavs och avgjorde den tidiga poolfinalen.
   – Jag brukar säga att min största styrka som kendoka är att tråka ut motståndet. Den här matchen blev precis så och jag visste att har jag bara tålamod så kommer en chans förr eller senare.

I andra poolmatchen mötte Cedervall Francisco Garcia från Dominikanska Republiken. Och om första matchen blev en nagelbitare blev den andra något helt annan. 2-0 till svensken som tagit sig vidare från poolen.
   – Det var mitt mål och det känns förstås skönt att ha gått vidare. NU gäller det att fokusera om och ta en match i taget. Nu kan allt hända.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10