Förlust mot Kanada – och Sverige är utslaget

31 maj 2015  |  Jonathan Broberg


Det blev som väntat Japan som gick vidare från den tuffa poolen. Men Sverige hade god chans på andraplatsen i poolen, men då krävdes seger mot Kanada. Men det tog tvärstopp
.

Match 1) Göran Gutiérrez-Aranda-Kyle Lee (0-0)
Gutiérrez-Aranda växte under lagtävlingen ut till Sveriges främste. Men efter drömmatchen mot japanen Masuda verkade svensken drabbats av lite ”soppatorsk”. Det ska sägas att Kyle Lee är bra, men ändå inte oöverkomlig. Gutiérrez-Aranda förmådde inte spräcka hål på kanadensaren, men släppte heller inte till något defensivt och matchen slutade 0-0.

Match 2) Juan Sebastian Sato-Folatre-Elliot Altilia (0-2)
En match som inleddes lite trevande och utan någon riktig struktur. När så kanadensaren fick in en poänggivande träff tippade hela matchserien över till Kanada. Altilia vann sedermera med 2-0.

Match 3) Ambjörn Holmkvist-Ryo Tamaru (0-0)
Knivigt läge för Holmkvist som egentligen hade behövt vinna, men samtidigt absolut inte fick förlora. Svensken höll sig taktiskt lugn och letade läge. Samtidigt gjorde Tamaru inga som helst ansatser till att vilja gå offensivt. Matchen slutade 0-0.

Match 4) Josef Segerstedt-Edgar Yamashita (0-1)
Precis likadant utgångsläge för ettrige Segerstedt som för Holmkvist. Matchen gick i stå och få attacker levererades från något håll. Segerstedt var ändå den som drev upp tempot i matchen, och som tack för det blev han träffad i matchens slutskede och Yamashita både vann matchen och säkrade andraplatsen i poolen.

Match 5) Jun Yamazaki-Shigemitsu Kamata (0-2)
En match av enbart akademiskt intresse. Yamazaki pressade hårt för poängutdelning inledningsvis, men fick inget gehör från domarna. Kamata smög sig in i matchen och avgjorde med två snabba träffar i mittpartiet.

Med det slutade Sverige trea i gruppen, före Norge, men efter både Japan och Kanada. Känslan var att det bästa krutet försvann i och med Japan-matchen. 

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10