Therese Gunnarsson suktar efter kommande World Cup

3 augusti 2015  |  Jonathan Broberg


Det är ett par veckor kvar till det som beskrivs som den största thaiboxningstävlingen hittills; World cup i Bangkok blir något utöver det vanliga. För Therese Gunnarsson innebär mästerskapet en liten comeback i landslaget, som hon senast representerade 2010.
   – Det ska bli hur kul som helst, en härlig upplevelse, säger hon till budokampsport.se.

Therese Gunnarsson är regerande världsmästarinna i kickboxning, men har de senaste åren fokuserat helt på thaiboxning.

Övergången idrotterna emellan har inte alltid varit smärtfri för henne men efter sitt klubbyte till Halmstad Muaythai har den 31-åriga skånskan fått fart på karriären igen.

“Vill bli bäst i världen”
I vintras vann hon SM-guld på ett imponerande sätt och det blev med tydlighet klart för de flesta att Gunnarsson har hittat sin thaistil.
   – Jag känner själv att jag har utvecklats väldigt mycket de senaste åren och nu får jag min chans att vara med landslaget igen, och det är skönt. Men jag vill bli bäst, inte bara i Sverige utan i världen, och då behöver jag bli ytterligare bättre på det mesta.

När svenska kendolandslaget i våras åkte till Tokyo för VM vittnade många i landslaget att det var det största som kunde hända, att få tävla i själva hjärtat av verksamheten. Lite så är det nu också för thaiboxningen, menar Gunnarsson.
   – Det kan ju inte bli mer thaiboxning än ett mästerskap i Thailand. Det verkar vara ett stort intresse för World cup i Thailand också, både från kungahuset och från thailändarna så det blir häftigt att få uppleva detta.

Men att tävlingens inramning skulle innebära en extra press på att prestera håller inte Therese med om, istället ser hon det som en extra krydda.
   – För min del finns det inget negativt i att ett mästerskap blir uppmärksammat eller att idrotten på sätt och vis kommer hem, det är bara väldigt inspirerande och roligt.

Tunga profiler har hjälpt till med träningsupplägget
Hon har tränat hårt i åtta veckor. Bland annat efter ett träningsupplägg från den forna världsmästaren i kickboxning Mikael Bäckström och samt hjälp med att förbättra fysiken från hennes fystränare Hannu Vilmi, och känner sig redo för avresa mot Thailand.
   – Jag är i god form och jag har tränat väldigt hårt den senaste tiden, mycket thaiboxningsträning om man säger så på klubben. Jag åker till Thailand på lördag och där väntar en vecka till av hård träning för att spetsa till formen.

World cup är en stor händelse för Therese, som har en diger meritförteckning av stora kampsportsmatcher redan innan, men det stora målet är VM på hemmaplan nästa år.
   – Att få möjlighet att bli bäst i världen på hemmaplan är det häftigaste man kan tänka sig, det vore något helt otroligt.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10