Svenskt medaljregn i EM i taido

8 augusti 2015  |  Jonathan Broberg


I individuell hokei (form) vann alltså Sverige två medaljer, ett guld och ett silver. EM-tävlingarna fortgår under hela dagen och även i de andra grenarna är Sverige dominant, inför hemmapubliken i Grebbestad. Åtta (!) nya medaljer har säkrats, däribland ett lagguld i herrarnas tenkai.

Det blev alltså ännu ett svenskt EM-guld för en liten stund sedan, då herrarna vann tenkai-finalen över Finland. I det svenska guldlaget ingick Oskar Sjöberg som med två guld är något av EM:s kung. Också Philip Högberg fanns med i guldlaget tillsammans med Zakaria Maghder, Joakim Johansson, Robin Frej och Tommy Pham.

Därutöver har det blivit fem nya silvermedaljer: damlaget tog silver i tenkai och i hokei-lagtävlingarna blev det silver på både dam- och herrsidan. Dessutom tog både herr- och damlaget silver i lagjissen. Och i individuella jissen vann Clary Andersson ett brons i damtävlingen och på herrsidan fick även Philip Högberg ett brons.

Text: Jonathan Broberg 
Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
8
10