Kampsportskollot på Slagskeppet lockade till många leenden

3 september 2015  |  Jonathan Broberg


I anrika Kungliga Tennishallen ligger numera Slagskeppet. I nya fräscha lokaler arrangerades ett kampsportskollo under två periodtider i sommar. Budokampsport.se besökte ena dagens av kollot där leenden och lek bredde ut sig på fler än bara kollobarnen.

Slagskeppet är en av svensk thaiboxnings allra förnämsta föreningar med lång historik, som fostrat flera svenska världsstjärnor.

Ledarna Peter Lööf och Pernilla Wass Lööf driver klubben gemensamt och har vigt större delen av sina liv åt thaiboxning.

Men denna dag är speciell för de båda. Det är första gången ett thaiboxningskollo hålls och det märks att projektet är välkommet: det är som om nya lokalen i Kungliga Tennishallen är ett enda stort leende.

“Fungerat vä’ldigt väl”
Kolloperioden är inne på sin andra vända, den första var veckan efter midsommar och den andra veckan innan skolan startade. Peter Lööf berättar att många föräldrar har svårt att få kalendrarna att gå ihop med skolungdomars sommarlov och ur den problematiken stöptes idén med ett kollo.
   – Föräldrarna kommer hit och lämnar sina barn på morgonen, vi tar hand om dem och tränar och har roligt tillsammans och sedan hämtar föräldrarna barnen efter jobbet. Det har fungerat väldigt väl.

Just den här dagen är det dags för något man kallar Gladiatorerna. En mindre bana har stakats ut och ut till musik och ståt kommer kolloledarna ut i utsmyckning som sannerligen ser ut som gladiatorernas.

Barnen får sedan springa en och en och försöka ta sig igenom banan förbi gladiatorerna. Det är svårt att urskilja vilka som har roligast, kollobarnen, gladiatorerna, Peter och Pernilla, eller de föräldrar som står och tittar för att sedan hämta barnen. Alla ler och verkar ha en fin stund tillsammans.

Kollodeltagarna är från alla åldrar mellan 8-14 år. Båda kolloveckorna var sedan länge fullbokade och Pernilla Wass Lööf menar att kollot mycket väl kan sätta standarden för fler kampsporter att ta efter.
   – Redan i år har vi faktiskt märkt av det och det är förstås väldigt smickrande. Det tyder ju på att idén är bra.

Barnen samlas upp och föräldrar tillkommer. Kollodagen är slut, men leendena från verksamheten kommer att sitta i fleras minnen för lång tid framöver.

Oavsett i vilken ringhörna av kollot betraktaren befinner sig.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Pernilla Wass Lööf

2
8
10