Kampsportare tilldelas RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipendium

6 oktober 2015  |  Jonathan Broberg


Idag offentliggjorde RF och Svenska Spel vilka som blir tilldelade året Elitidrottsstipendium. Tre kampsportare har tilldelats stipendiet om 50.000 kronor.
   – Oj, jätteroligt, jag kände inte alls till beslutet. Jag blir jätteglad, säger thaiboxningsstjärnan Isa Tidblad Keskikangas till budokampsport.se.

Varje år delar Rikidrottsförbundet i samarbete med Svensk Spel ut RF:s och Svenska Spels Elitidrottsstipenium.

Till i år hade nästan 400 idrottare sökt och 75 har tilldelats de 50.000 kronorna som stipendiet innebär. Av dessa är tre kampsportare, Isa Tidblad-Keskikangas (thaiboxning), Fredrik Widgren (jujutsu) och Camila Rivarola (kickboxning).
   – Det är verkligen kul, det här kommer innebära ett stort stöd för min fortsatta satsning och min möjlighet att kombinera min idrott med mina studier, säger thaiboxningsstjärnan Isa Tidblad-Keskikangas.

“Hade varit en mycket välkommen summa”
För Camila Rivarola innebar beskedet något annat. Rivarola, som hunnit slutföra sina studier under stipendiets handläggningstid, menar själv att hon inte kommer kunna tillgodoräkna sig pengarna.
   – MYCKET tråkigt, speciellt med tanke på att jag inte kände till detta stipendium under mina 3 år på universitetet, det hade varit en mycket välkommen summa, skriver hon på sin facebook idag.

Och även Fredrik Widgren mottog beskedet något dämpat.
   – Jag har för närvarande hoppat av studierna, så jag kommer inte ha nytta av det, tyvärr. Men det är en fantastisk hjälp för oss idrottare som jag är tacksam över.

Text och foto: Jonathan Broberg

1
5
4