SB&K växer – nu över 41000 medlemmar

15 oktober 2015  |  Jonathan Broberg


Svenska Budo & Kampsportsförbundet fortsätter att växa. För ett tag sedan steg medlemsantalet över 41000 medlemmar, närmare bestämt 41476.
   – I tider då idrott överlag tappar medlemmar fortsätter vårt förbund att växa och det känns väldigt bra, säger Generalsekreterare Mona Lundkvist till budokampsport.se.

Mona tror också att kampsporten blivit mer rumsren i folks ögon, vilket medfört att allt fler vill träna.
   – Förbudshotet kring kampsport har svalnat rejält, allmänhet och media behandlar numera kampsport som vilka andra idrotter som helst och det klart att det förenklar saker och ting.
   – Att kampsporten växer beror delvis säkert på den livsstil våra idrottare erbjuds hos oss, där man kan träna hela livet – och där du också sent i ålder kan komma i gång och träna. Dessutom finns ingen selektering i unga åldrar – träningen är helt och hållet individanpassad och alla som tränar är lika viktiga och du kan komma och gå som du vill. Det förenklar din egna träning och det passar nog bra så som samhället ser ut idag.

Ökat med 7000 unika medlemmar på fem år
På fem år har Svenska Budo & Kampsportsförbundet ökat från drygt 34.000 medlemmar till över 41.000, en ökning med över 1000 nya medlemmar per år.
   – Det är inget annat än oerhört glädjande och väldigt häftigt. Det är hela kampsportsfamiljen, från den ideelle ledare till föräldrar till idrottaren som ska sträcka på sig. Detta är vår framgång, något vi åstadkommit tillsammans och något som vi alla ska vara väldigt stolta över. Stolta, ja – men inte mätta.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10