Senaste nytt: Förlust för tapper Dalia Ali

30 oktober 2015  |  Jonathan Broberg


Det blev en sevärd semifinal mellan Dalia Ali och Ajla Lukac från Serbien. Efter en stark serbisk inledning fick Ali tidigt arbeta ur underläge. Och trots en stark slutforcering i sista ronden blev det en snöplig sorti ur VM.

Matchen inleddes lite avvaktande och det märktes tydligt att insatsen var hög. Den längre serbiskan Ajla Lukac nyttjade i första ronden sin räckviddsfördel till en knapp ledning.

Dalia Ali tvingades släppa lite på defensiven och det blev till en början ett poängbyte där serbiskans kontringar renderade i fler poäng.

Det var inte förrän i den sista ronden som Ali lyckades luckra upp Lukac försvar, och då rejält. Vid flera tillfällen vacklade serbiskan till ordentligt efter Aliprojektiler, men forceringen kom aningen för sent och serbiskan kunder hålla svenskan bakom sig matchtiden ut.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Olof Pettersson

2
8
10