Tjejkampen återkommer 2016

8 december 2015  |  Jonathan Broberg


Den populära satsningen på kvinnlig kampsport fortsätter inom Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Idag blev det klart att Tjejkampen kommer att bli av även under 2016.
   – Vi är väldigt glada över att kunna genomföra denna satsning, och vi kommer att steppa upp ännu mer nästa år, säger generalsekreterare Mona Lundkvist till budokampsport.se.

Tjejkampen hölls för första gången i augusti ifjol i Eriksdahlshallen. Det blev en heldag i tjejernas tecken, med prova-på-aktiviteter, föreläsningar och en populär kvällsgala.

Nu är det klart att Tjejkampen återkommer 2016. Den 16:e juni är ett datum att lägga på minnet.
   – Vi har gjort klart med innestället Le Bon Palais i Stockholm. Vi vill bjuda på en bra gala och en härlig kväll i samband med det.

Galan hålls på en torsdag, något som egentligen går emot strömmen gällande kampsportsevent.
   – Ja, de flesta kampsportsevent går annars på helger och vi tror att det inte nödvändigtvis behöver vara så. Vi tror till och med att vi kan attrahera fler åskådare om vi ligger mitt i en vecka. Det lyckas andra idrotter med, så varför skulle inte vi kunna klara av det.

“Många tyckte att eventet var viktigt”
Reaktionerna från förra Tjejkampen strömmade in till förbundet. Mesta dels var tongångarna positiva.
   – Vi insåg ganska tidigt att vi verkligen ville satsa vidare på Tjejkampen. Många tyckte att eventet var viktigt, inte bara för att belysa kvinnliga kampsportare utan också för att våra idrottare skulle få en möjlighet att också ses över idrottsgränserna.

Även denna gång kommer Tjejkampen att ha prova-på-aktiviteter och möjligen också någon spännande föreläsning. Nytt blir att galan också ska innehålla juniormatcher eller uppvisningar.
   – Ja, vi tror att yngre kampsportande tjejer har mycket att lära av de lite mer erfarna. Och kanske kan det sedan leda till att det blir enklare att få matcher eller uppvisningsmöjligheter.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi 

2
8
10