Bankmannen ska föra Halmstads thaiboxare mot högre höjder

2 februari 2016  |  Jonathan Broberg


Det är bråda tidender för svenska thaiboxare. SM i Varberg står för dörren och för en av Sveriges mest etablerade föreningar, Halmstad Muaythai, handlar det om att få sju thaiboxare i form. Vi tog oss en pratstund med den 30-årige bankmannen och en utav huvudtränarna Aleksandar Krulj inför SM. 
   
– Jag tror mycket på de vi ställer upp med i SM. Vi har sju som är anmälda och förhoppningsvis kommer vi hem med sju guldmedaljer, säger han till budokampsport.se.

Svensk thaiboxning har utvecklats enormt de senaste åren och idag räknas Sverige till en av de allra största och bästa nationerna.

Med ett stundande VM i Jönköping hägrandes är året väldigt speciellt. Något som också smittat av sig på årets SM, som håller hög kvalitet.

I Halmstad pågår som bäst förberedelserna inför SM och huvudtränaren Aleksandar Krulj har en hel del att stå i.
   – Det märks att det närmar sig nu, det är oerhört mycket att göra och vår huvudsyssla är att vi i Halmstad ska vara så slagkraftiga vi bara kan.

Aleksandar Krulj tillhör den nya unga generationens thaiboxningstränare, en liten våg som svept in över branschen den senaste tiden. Till vardags jobbar han på bank och han förespråkar ett öppet och inkluderande ledarskap.
   – Jag vill att vi, jag och dom andra tränarna tillsammans med våra idrottare, ska komma fram till vad som är bäst för just den enskilda individen. Jag tror det är utvecklande både för mig i min roll och för den jag ska försöka hjälpa.
   – Självklart vill jag se en snygg och teknisk thaiboxning, men det är inte så att vi behöver ändra någon idrottares stil eller så bara för att vi gillar en viss typ av thaiboxning. Däremot är det viktigt att kunna ta tillvara på och förädla idrottares unika egenskaper. Jag tror att vi gör ett bra jobb där.

“Som en extra familj”
Just nu upptar SM nästan all fritid vid sidan av jobbet. Krulj befinner sig i träningslokalen fyra till fem dagar i veckan.
   – Det är tufft, allt för min del sköts ideellt och det är inte lätt att få livet att gå ihop. Men samtidigt älskar jag thaiboxningen och alla på klubben, så även om det är mycket att göra är det värt allt slit flera gånger om.

Halmstad Muaythai har vuxit ut till en storklubb inom thaiboxningen och placerar sig allt som oftast väldigt högt bland resultatlistorna. Samtidigt som det är stimulerande för Krulj ställer det också krav på ledarteamet.
   – Vi är några stycken som hjälps åt att leda elitgruppen och vi kompletterar varandra väldigt bra. Sedan har vi inom klubben en mycket fin sammanhållning och även om man inte tävlar själv brukar vi alltid resa till tävlingar med många från klubben som hejar och stöttar den som ska tävla. Det är som en extra familj och jag tycker det är otroligt roligt att få vara en del av det här.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10