Genomgång av viktklasserna i thaiboxnings-SM: damer -60kg

3 februari 2016  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundets informatör Jonathan Broberg tar sig en djupare titt på SM i thaiboxnings viktklasser. Denna gång kikar han lite på damernas -60kg.

En viktklass som jag initialt sett trodde skulle bli några namn fler i än endast fyra. De som är med är samtliga gedigna kampsportare, men jag håller Sandra Bengtsson som en klar favorit till guldet.

Bengtson har gått från klarhet till klarhet och har vunnit SM förr, och även representerat det svenska landslaget med ett guld i EM i B-klass som främsta merit.

Den ständigt glada Sara Matsson är också en skön personlighet.

Här är viktklassens föranmälda:

Sandra Bengtsson
Ålder: 26
Klubb: OneChai Muay Thai & K1 IF
Kommentar:
”Är numera en fullfjädrad svensk thaiboxningsstjärna. Vann SM-guld 2015 och fick även smaka på landslagsuppdrag. Vann damernas B-klass på EM och har successivt tagit sin thaiboxning vidare. Är stark, kvick i fötterna och svårpasserad. Är viktklassens mest meriterade och en given guldaspirant.”

Linda Östergren
Ålder: 28
Klubb: Aneby Muay Thai klubb
Kommentar:
”Matchas vanligen i -63,5kg men om hon lyckas komma ner ordentligt i vikt har Östergren en kortare väg till ett eventuellt hemma-VM i Jönköping. Östergren har fått allt fler matcher av allt bättre dignitet, och har ett bra läge för att avancera ytterligare. Hon har fin boxning, bra klinch, men jag tror inte att hon kommer att räcka hela vägen.”

Johanna Gustavsson
Ålder: 24
Klubb: Odenplan Fightgym IF
Kommentar:
”När Gustavsson sätter fart gör hon det rejält. Har en bra räckvidd, är rivig och jobbig att möta. Har fått till en ytterligare dimension i stilen och är duktig tekniskt. Har fått matcher ibland annat Supremacys amatörliga och gjort förhållandevis gott intryck. Blir intressant att följa under SM, men har en känsla av att hon får det tufft mot framförallt Bengtsson.”

Sara Matsson
Ålder: 30
Klubb: Tullinge Muay Thai thaiboxningsförening
Kommentar:
”Har en beundransvärd glöd och har blivit allt mer bekväm i sin thaiboxning. Matsson har varit med i branschen länge, utan att för den skull få till den där verkliga fullträffen. De matcher jag har sett henne i har hon ofta hängt med bra i början för att sedan vackla lite i slutet. Men Matsson har hårdheten i teknikerna som gör att man hela tiden måste vara på sin vakt. Kanske läge för en final nu.”

Tips: Sandra Bengtsson vinner SM-guld.

Fler sammanställningar:

Herrar -71kg
Damer -57kg
Herrar -67kg
Damer -51kg
Herrar -81kg
Damer -54kg
Herrar -63,5kg
Damer -48kg

Sammanställning: Jonathan Broberg

2
8
10