Genomgång av viktklasserna i thaiboxnings-SM: herrar -60kg

4 februari 2016  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundets informatör Jonathan Broberg tar sig en djupare titt på SM i thaiboxnings viktklasser. Denna gång kikar han lite på herrarnas -60kg.

En viktklass som inte precis sticker ut men som känns vidöppen. Johan Nörgaard är lokalkändis i Haninge efter att ha blivit nominerad som en av Haninges främsta idrottare ifjol, och han har fina kvaliteter.

Filiph Waldt kommer med ett gäng matcher i Thailand i bagaget till Varberg och vill säkerligen visa upp sina färdigheter. Timmoi Lokowo har en skön inställning, men jag håller ändå regerande svenska mästaren i -57kg, Jaafar al-Qashaami som viktklassens knappa favorit.

Johan Nörgaard
Ålder: 24
Klubb: South side Muay Thai IF
Kommentar:
”Har gått framåt något oerhört på bara någon säsong. Har fin räckvidd och är bra på att utnyttja den. Har tätat sin defensiv betänkligt och är varierad i sin offensiv. Blev nominerad till årets manlige idrottare vid Haningegalan under fjolåret.”

Rasmus Viberg
Ålder: 21
Klubb: Helsingborgs Muay Thai IF
Kommentar:
”Skånepåg med allt bättre drag i teknikerna. Fått en bra skolning och besitter en fin stil och kan hota på fler sätt. Lite avig och oberäknelig. Har erfarenhet av senior-SM tidigare och är en av de unga, duktiga thaiboxarna som växer fram.”

Jaafar al-Qashaami
Ålder: 20
Klubb: Malmö Muay Thai IF
Kommentar:
”Stor talang som är rejält erfaren redan. Vann SM-guld ifjol, fast då i-57kg-klassen. Reptilsnabba tekniker som al-Qashaami är duktig på att maskera för motståndarna. Svårläst och plockar mycket poäng i både klinch och på distans. En av guldfavoriterna, enligt mig.”

Filiph Waldt
Ålder: 24
Klubb: Göteborg Muay Thai IF
Kommentar:
”Har varit i Thailand och både tränat och gått matcher. Har också samlat på sig erfarenheter med matcher hemma i Sverige. Är en duktig närkampskämpe som aldrig ger sig. Har ett brett register i sig och gör en mycket intressant start.”

Amnart Lindholm
Ålder: 30
Klubb: Tip Muay Thai IF
Kommentar:
”En riktig stilist. Kompetent och rak i sin stil. Har synts allt mer frekvent i ringarna som domare, och det blir intressant att se om Lindholm lyckas attrahera sina kårkamrater under SM. Har varit med ett tag och har SM-rutin, och kan säkert utmana om medalj.”

Timmoi Lawoko
Ålder: 25
Klubb: Klubb Sweden Top Team
Kommentar:
”Tempostark och bra på att lägga i en växel till. Har en iver att kliva in i duellerna, vilket är väldigt sevärt, men kan ibland bli lite väl ivrig. Har dock bra tryck i teknikerna och kommer bli spännande att följa under mästerskapet. Matchats klokt, och vann bland annat en match i Väsby ifjol som var sprakande.”

Tips: Jaafar al-Qashaami vinner SM-guld.

Fler sammanställningar:

Damer -60kg
Herrar -71kg
Damer -57kg
Herrar -67kg
Damer -51kg
Herrar -81kg
Damer -54kg
Herrar -63,5kg
Damer -48kg

Sammanställning: Jonathan Broberg

2
8
10