Genomgång av viktklasserna i thaiboxnings-SM: herrar -57kg

9 februari 2016  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundets informatör Jonathan Broberg tar sig en djupare titt på SM i thaiboxnings viktklasser. Denna gång kikar han lite på herrarnas -57kg.

Detta är en spännande viktklass där det känns som att Viet Hoang bör kunna avancera till final rätt obehindrat. Desto mer öppet om den andra finalplatsen där talangerna Yousef Bouagar och David Kurbanov gärna vill ändra på hierarkin.

Harem Gulani är en kämpe som ska ha utvecklats mycket och mångsysslaren Jonatha Zeray blir också spännande att följa.

Men viktens stora är som sagt Viet Hoang, som tagit internationella skalper och varit med i landslaget i flera år nu.

Yousef Bouagar
Ålder: 18
Klubb: South side Muay Thai IF
Kommentar:
”Påhittig och vill gärna driva matchtempot. Har en något besynnerlig thaistil som måste vara otroligt svårläst för motståndarna. Har ett guld i junior-SM och är en stor talang. Blir inte förvånad om Bouagar redan nu ställer till det i viktklassen.”

Viet Hoang
Ålder: 25
Klubb: Helsingborgs Muay Thai IF
Kommentar:
”Galant, graciös stil som samtidigt är oerhört vägvinnande. Är svår att träffa och tät i sin guard. Med ett flytande rörelsemönster är Hoang också mästerlig på att komma in på sin motståndare. Har tung internationell meritförteckning dessutom och är viktklassens stora förhandsfavorit.”

David Kurbanov
Ålder: 20
Klubb: Föreningen Coloseum Fightcenter Skövde
Kommentar:
”Lovande talang som vann junior-SM 2013. Hade kanske förväntats vara ännu längre fram i sin utveckling, men är ändå ett skarpt hot i och med sina hårda slag- och sparktekniker. Vann övertygande sist på gala i Skövde.”

Harem Gulani
Ålder: 31
Klubb: Renyi Umeå Idrottsförening
Kommentar:
”Snabb och teknisk, men samtidigt ganska stationär. Har utvecklat sin stil och är dessutom rejält stryktålig. Har varit med i SM-sammanhang förr men aldrig riktigt fått det där lyftet. Månne kommer det nu.”

Jonathan Zeray
Ålder: 24
Klubb: Klubb Sweden Top Team
Kommentar:
”En rivig och svårbedömd thaiboxare. En kompetent, allroundkunnig kampsportare. Har Tävlat i shootfighting och gör en intressant start under SM. Kan säkert redan nu vara bra, men jag tror att Zerays tid kommer lite längre fram än redan nu i helgen.”

Tips: Viet Hoang vinner SM-guld.

Fler sammanställningar:

Herrar -51kg och damer -75kg
Herrar -75kg
Damer -63,5kg
Herrar -60kg
Damer -60kg
Herrar -71kg
Damer -57kg
Herrar -67kg
Damer -51kg
Herrar -81kg
Damer -54kg
Herrar -63,5kg
Damer -48kg

Sammanställning: Jonathan Broberg

1
5
4