Genomgång av viktklasserna i thaiboxnings-SM: herrar -86kg

9 februari 2016  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundets informatör Jonathan Broberg tar sig en djupare titt på SM i thaiboxnings viktklasser. Denna gång kikar han lite på herrarnas -86kg.

En bra viktklass med genomgående hög standard. Kanske inte någon av SM:s mest glamourösa vikter men det finns klass här.

Erik Berglund är viktens store och gjorde bra ifrån sig i landslaget i fjol. Vill inte heller missa chansen om ett VM på hemmaplan.

Patrik Loverfelt är tillbaka i SM-sammanhang och det är många tacksamma för. Talangerna Johan Andersson och Faris Lukovic står och stampar bakom de mer etablerade och Christian Malm ska inte heller räknas ut på förhand.

Erik Berglund
Ålder: 28
Klubb: Heavy Hands Muay Thai Jönköping
Kommentar:
”Viktklassens mest erfarne och meriterade som hela tiden fortsätter att gå framåt i sin utveckling. Landslagsmeriterad med starka sparkar och är fin i sitt fotarbete. Viktklassen har tightats till rejält i år, men Berglund får ändå mitt guldtips.”

Johan Andersson
Ålder: 20
Klubb: Malmö Muay Thai IF
Kommentar:
”En talang som spås en lysande framtid. Har varit en vända i Thailand och tränat inför SM och har en bitvis väldigt vacker stil. Har varit med på junior-SM med goda resultat och kommer inte enbart vara med här för att se och lära –utan kommer att göra avtryck, frågan är bara hur djupa.”

Faris Lukovic
Ålder: 21
Klubb: Samurang Fightcenter IF
Kommentar:
”En kompetent thaiboxare som har sina styrkor i att luckra upp motståndarens försvar från distans. Men klarar också bra i klinch. Har stor potential och var fram till ett möte med Erik Berglund ifjol obesegrad. Kul start på SM.”

Christian Malm
Ålder: 32
Klubb: Djurgårdens IF Kampsportsförening
Kommentar:
”Stor och stark, men ändå förhållandevis rörlig och god teknik. Har en höger man inte vill springa in i, och har matchats på smart sätt bland annat i Supremacys amatörliga. Blir kul att se om han kan rå på de allra främsta.”

Patrik Loverfelt
Ålder: 31
Klubb: Tip Muay Thai IF
Kommentar:
”Något av en doldis för den breda thaiboxningspubliken men Loverfelt har varit med länge. Var med landslaget redan 2008 och har varit en del i Thailand. Har fruktansvärt skarpa tekniker och en vacker vägvinnande stil. Mycket intressant start som jag tror kommer kunna utmana rejält om medaljerna i vikten, kanske till och med hela vägen till guldet.”

Tips: Erik Berglund vinner SM-guld.

Fler sammanställningar:

Herrar -57kg
Herrar -51kg och damer -75kg
Herrar -75kg
Damer -63,5kg
Herrar -60kg
Damer -60kg
Herrar -71kg
Damer -57kg
Herrar -67kg
Damer -51kg
Herrar -81kg
Damer -54kg
Herrar -63,5kg
Damer -48kg

Sammanställning: Jonathan Broberg

2
8
10