Genomgång av viktklasserna i thaiboxnings-SM: herrar +91kg

10 februari 2016  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundets informatör Jonathan Broberg tar sig en djupare titt på SM i thaiboxnings viktklasser. Denna gång kikar han lite på herrarnas +91kg.

Tre thaiboxare i vikten, men vilka profiler sedan! Det var länge sedan Sverige hade sådan bred kompetens i tungvikten.

Johnny Iwersen har Sveriges hårdaste kampsportshöger och trycket i just högersläggan ska man helst undvika. Får Iwersen träff skakar han vem som helst.

Simon Ogolla är regerande svensk mästare och har snabbt utvecklats till en thaiboxare av internationellt snitt. Åkte på en otäck armskada vid World Cup i våras och frågan är hur han har påverkats av det snöpliga uppehållet.

James Daffeh är i rätt ålder nu, har bäst rörelsemönster av de tre tungviktarna och jag tror Daffeh blir fullständigt livsfarlig under SM.

Johnny Iwersen
Ålder: 33
Klubb: Stockholms Kickboxningsklubb
Kommentar:
”En på många sätt stor profil. Kampsports-Sveriges hårdaste höger, vill jag påstå. Det är underbart att Iwersen är tillbaka inom thaiboxningen. Kanske inte så bildskönt alla gånger, men det är sannerligen alltid väldigt roligt att titta på Johnnys matcher. Om ni ges chansen, kolla hur Iwersen tar emot smällar för att kunna gå fullt ut med högern.”

Simon Ogolla
Ålder: 35
Klubb: Tip Muay Thai IF
Kommentar:
”En fantastisk personlighet och en frapperande rörlig thaiboxare för sin storlek. Började med thaiboxning ganska sent men har trots det skaffat sig en vacker stil. Rejäl i sparkteknikerna och har haft landslagsplatsen i sitt grepp i några år nu. Råkade emellertid ut för ett armbrott ifjol och jag ställer mig lite frågandes till dagsformen.”

James Daffeh
Ålder: 23
Klubb: BK Slagskeppet Muay Thai
Kommentar:
”Jag är otroligt spänd på att se Daffeh igen. Gjorde sannerligen avtryck under B-klass-VM 2014 då han både knockade och blev knockad. Är en allt-eller-inget-thaiboxare och går gärna framåt med högt tryck. Har enligt rykten mognat lite i sin stil och det i kombination till att Daffeh faktiskt är den mest rörlige i viktklassen gör att jag väljer att ge honom mitt guldtips.”

Mitt tips: James Daffeh vinner SM-guld.

Fler sammanställningar:

Herrar -91kg
Damer -67kg
Herrar -86kg
Herrar -57kg
Herrar -51kg och damer -75kg
Herrar -75kg
Damer -63,5kg
Herrar -60kg
Damer -60kg
Herrar -71kg
Damer -57kg
Herrar -67kg
Damer -51kg
Herrar -81kg
Damer -54kg
Herrar -63,5kg
Damer -48kg

Sammanställning och foton: Jonathan Broberg

1
5
4