Isa vann supermatchen mot Erica Björnestrand

12 februari 2016  |  Jonathan Broberg


De två kanske största stjärnorna i damernas -63,5kg möttes direkt i SM-kvartsfinal. Och Isa Tidblad Keskikangas och Erica Björnestrand bjöd på stor underhållning.
   – Synd att vi skulle mötas så tidigt, säger Tidblad Keskikangags till budokampsport.se.

När Erica Björnestrand och Isa Tidblad Keskikangas möttes i SM-kvartsfinal i Varberg kunde det egentligen lika gärna ha varit en VM-final.

Tidblad Keskikangas har vunnit VM-guld och Björnestrand har vunnit både EM- och VM-medalj. Och när matchen brakade igång var det Björnestrand som hittade rytmen bäst i första ronden.
    – Hon vann den ronden och det stressade mig lite. Jag hittade inte min distans alls, och Erica är jätteduktig.

“Spänd i början”
I den andra ronden lyckades Isa mer och mer luckra upp Björnestrands förstaförsvar. Och väl inne i närkamperna finns det få som är bättre än Tidblad Keskikangas.
   – Jag var spänd i början, men när jag började hitta in kändes det bättre och bättre. Men jag var nervös inför den sista ronden.

Matchen växte ännu mer i den tredje och sista ronden. Björnestrand hotade lite till från distans och Tidblad Keskikangas tvingade sig fram in i duellerna. Det blev också ett delat domslut, och det var Isa Tidblad Keskikangas som van med 2-1.
   – Jätteskönt att vara vidare samtidigt som det är trist för Erica att åka ut redan i kvartsfinal. Det är lite tråkigt att vi möttes så här tidigt.


(Landslagskompisarna var glada efter matchen)

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10