Bakningsintresserade veteranen vill ha kul under VM

2 maj 2016  |  Jonathan Broberg


Veteranen Johanna Rydberg, 34, satsar mot ännu en stor mästerskapsmedalj. Under SM i Varberg i februari imponerade hon och kanske är det en lite ny inställning till thaiboxningen överlag som hjälpt till.
   – Jag har lärt mig att viktigast är att ha kul, sedan får vi se hur långt det räcker, säger hon till budokampsport.se.

2011 vann Johanna Rydberg VM-brons i thaiboxning. Året efter följde hon upp med ett EM-guld vilket hon sedermera lyckades försvara 2013. Lägg därtill ett par andra mästerskapsmedaljer och Rydberg är med det en av landslagets mest meriterade.

Men under VM i Malaysia 2014 kvaddade hon rejält redan i första matchen.
    – Efter det VM:et har jag intalat mig själv att inte ha någon press på mig själv om att ta medalj eller så, jag måste bara kunna njuta och ha roligt och så får vi se hur långt det räcker.

Rydberg har via sina enorma erfarenheter skaffat sig en tydlig thaiboxningsstil som länge har varit både svårforcerad och vägvinnande.
   – Jag är bra i klinch, har ganska bra boxning och vill framåt hela tiden.

Men en sak har inte Rydberg upplevt inom thaiboxningen ännu. VM på hemmaplan blir något nytt.
   – Ja, men det är ju lite samma upplägg som annars, men det ska bli skönt att det är här hemma i Sverige så man kan språket och så. Min erfarenhet är att man måste kunna ta de här tävlingarna dag för dag.

Bakar minst två dagar i veckan
Rydberg är utbildad servitris, och också utbildad PT vilket är hennes yrke, men hennes stora intresse är att baka.
   – Jag älskar att baka och gärna choklad i alla dess former. Det får också gärna vara nyttiga bakelser, men ibland när jag ska gå match och inte får äta kan jag ändå baka och bara se på när andra får äta istället. Jag bakar säkert minst två dagar i veckan.

Det här är Johanna Rydberg
Ålder: 34
Klubb: Helsingborg Muay Thai IF
Familj: Fästman och hunden Yager
Bor: Helsingborg

Läs om flera landslagsprofiler
Meran Zangana
Idriss Chab

Text och foto: Jonathan Broberg

 

2
8
10