Pluggat idrottspsykologi – nu är Meran Zangana mentalt redo för VM

2 maj 2016  |  Jonathan Broberg


Meran Zangana, 30, från Solna är Sveriges hopp i VM i thaiboxning i -81kg-klassen. Under årens lopp har Zangana, med all rätt, fått smeknamnet “Mr. K.O”. I Jönköping, där VM avgörs mellan den 19-29 maj, är han själv inställd på en sak.

   – Det är guld som gäller, säger han till budokampsport.se.

Meran Zangana inledde sin kampsportskarriär vid 21 års ålder. En kompis lockade med honom till ett pass, Zangana älskade det och blev kvar inom kampsporten.

Numera är han 30 år och har hunnit med mycket i sin karriär. Han har gått matcher på stora galor, i såväl kickboxning som i thaiboxning. Och han har fått smeknamnet, eller kanske samlat ihop till det, Mr. K.O.
   – Jag har mina styrkor i variationen. Jag är svårläst och jobbig att möta. Sedan är min vänster bra. Många känner till den, men de klarar oftast inte att stå emot.

Att VM avgörs på hemmaplan i Jönköping får Zangana att le lite extra.
   – Det blir jättehäftigt. Det är något nytt för oss alla och det ska bli kul att få hemmaplanspublik. Jag ser mycket fram emot det.

Går för guld
Och målsättningen för Zangana är glasklar.
   – Det är guld som gäller. Jag var med i VM i B-klass 2009 och förlorade då finalen. Men sedan dess har det flutit på och jag är en mycket bättre thaiboxare idag, så jag har en väldigt bra känsla inför VM.

Zangana har också ett idrottsligt förflutet på ett annat plan. Han har pluggat idrottspsykologi på Bosön.
   – Det har jag faktiskt haft en del nytta av i ringen också, ler han.

Det här är Meran Zangana
Ålder: 30
Klubb: Klubb Sweden Top team
Arbete: Entrévärd och PT
Bor: Solna

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10