”Nu kan jag ta hem hela skiten”

6 juli 2016  |  Jonathan Broberg


Tobias Harila svarade för ännu en helgjuten insats och eliminerade den meriterade britten Joe Harding. Harila vann på delat domslut, 2-1.
   – Fy fan vad nice, säger han till budokampsport.se.

Det var på förhand en av viktklassens favoriter. Britten Joe Harding hade inför mötet med Tobias Harila åtta segrar och inte en enda förlust.

Och det var också Harding som öppnade matchen bäst och lyckades i den första ronden med flera nedtagningar och Harila var lite pressad.
   – Jag ville komma in lite avvaktande, kanske blev jag för passiv. Men jag visste att jag fortfarande hade god chans och vända.

I slutet av den andra ronden, precis vid slutsignalen, lyckades Harila få till en grym ground ´n pound och britten räddades, minst sagt, av rondvilan.
   – Där var det nära. Jag väntade bara på att domaren skulle bryta, och istället blev det rondpaus. Det kändes lite tungt. Samtidigt kände jag att jag hade fått ett litet övertag.

Den tredje ronden blev ett ställningskrig. Båda hade chanser att skaffa sig domarnas förtjusning men det blev Harila som lyckades bäst med det. Han vann med 2-1 i domarfavör.
   – Ja, fy fan vilken match. Jag har fortfarande mer att plocka fram och det känns som att jag har bra chans att vinna hela skiten.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10