“Costas” Nanga ställs mot förebilden på Rumble of the kings

17 oktober 2016  |  Tony Svensson


Rumble of the kings nästa offentliggjorda match till galan den 25:e november blir ett spännande möte mellan svenske supertalangen Constantino ”Costas” Nanga och den erfarne holländaren Marco Pique.
   – Jätteroligt. Marco är en sådan fighter jag har sett upp till som en förebild för mig, säger Nanga till budokampsport.se.

Tidigt i våras slog talangen Constantino ”Costas” Nanga igenom för den breda svenska thaiboxningspubliken då han vann SM-guld.

Den succén följdes upp av ett VM-brons under mästerskapet i Jönköping. Det är inte märkligt att den 20-årige Södermalmsbon rankas som Sveriges kanske största talang just nu. Själv tar han framgångarna med lite ro.
   – Det är klart att jag har fått höra från folk att jag är bra och så, och jag kan inte ljuga och säga att det inte påverkar mig positivt. Men samtidigt vet jag att jag har mycket kvar att lära mig, jag har mycket kvar att bevisa.

För Nanga har ändå utvecklingen gått väldigt fort fram. Och det kan skönjas i hans sätt att tala om matchen på just Rumble.
   – Ja, alltså, när Rumble of the kings körde förut visste jag inte ens vad thaiboxning var. Nu vet jag hur stora och betydelsefulla galorna var och därför är det lite som en dröm att få gå match på Rumble nu.

Och motståndaren Marco Pique, som går under artistnamnet The sniper, blir väldigt speciell för Nanga att ta sig an.
   – Marco är en sådan fighter jag alltid har sett upp till som en förebild för mig. Jag har innan mina matcher kollat lite på hans för att försöka dra lärdom av honom och efterlikna vissa grejer som han gör. Det blir jätteroligt att få gå match mot honom nu, han är ett stort namn och han betyder mycket för mig som thaiboxare.
   – Samtidigt, ska man bli bäst måste man vinna över de bästa. Och skulle jag vinna den här matchen kommer jag att klättra i ranking och så. Så även om han är en förebild så, så vill jag ju inget annat än att knocka honom. Och detsamma gäller säkert för honom om mig också.

“Vill att min thaiboxning ska tala”
Uppladdningen inför matchen är i full gång och Nanga känenr sig i god form.
   – Jag kör på som vanligt, en fight är en fight, liksom. Man går in hårt för att vinna och jag tränar väldigt intensivt nu med min tränare och coach Thomas Rasmussen.
   – Jag pratar egentligen inte så mycket, utan jag vill att min thaiboxning i ringen ska tala mest. 

Fakta om Constatino Nanga
Ålder: 20
Klubb: Stockholm Muay Thai IF
Studerar: Kultur och estetik på Folkhögskolan Bor: Södermalm
Meriter: VM-brons och SM-guld under 2016, samt WMC:s nordiska probälte

Text och foto: Jonathan Broberg

5
13
16