Förlust för tapper Andersson

29 oktober 2016  |  Tony Svensson


Magnus Andersson förlorade mot sin förebild Andrei Kulebin i herrarnas -71-kilosklass. Vitryssen vann alla tre ronderna, men Andersson svarade för en fin insats.
   – Det har varit ett mycket givande EM för min del, säger silvermedaljören till budokampsport.se.

Det blev inget EM-guld för Magnus Anderson från Halmstad i herrarnas -71-kilosfinal i Split. Andersson förmådde inte rå på den mycket erfarne och meriterade Kulebin.

Matchen hölls nästan enbart på distans och Andersson prickade mest med sin boxning, samtidigt som Kulebin levererade en drös med distinkta, hårda sparkar.
   – Det var riktigt kul att få möta honom, han är en liten idol för mig. Han är fruktansvärt ödmjuk och efter matchen har vi stått och snackat länge och skrattat, som två polare emellan. Nej, jag kommer ha med mig massor från den här matchen.

Andersson har på vägen fram till dagens final besegrat tre motståndare och verkligen visat upp sig på bästa sätt. Och redan på torsdag väntar nästa äventyr.
   – Jag och tjejen drar till Thailand i sex månader. Jag ska träna sex dagar i veckan där nere och se till att jag kommer hem som en ännu bättre thaiboxare. Detta EM har varit givande och att möta Kulebin, alltså jag vill ju vara där han är och då gäller det att skaffa sig erfarenhet.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

51
43
52