Vaccinera klubben

2 mars 2017  |  Sofia Arnbom

Har du funderat på om det finns risk för att någon i din idrottsförening skulle kunna dopa sig? Skulle det kunna ske av misstag? Hur skulle ni göra då? Har ni någon antidopingpolicy att ta hjälp av?  Om inte, kan det vara en bra idé att vaccinera er klubb mot doping genom fyra enkla steg.

Steg 1: Alla i föreningens styrelse gör ett kunskapstest
Steg 2: Ni för en diskussion om dopingfrågor
Steg 3: Ni upprättar en antidopingplan
Steg 4: Ni informerar om vaccinationen

SB&K har idag 34 föreningar med aktiv vaccination och siktet måste självklart vara att vi ska ta oss upp på pallplats. Flest vaccinationer har just nu Svenska Styrkelyftförbundet (95 st), Svenska Brottningsförbundet (83 st) och Svenska Friidrottsförbundet (79 st).

De senaste föreningarna från SB&K som genomfört webbutbildningen och vaccinerat sig är Sak Yant Muay Thai Klubb i Dalarna, Vätternbrytarna Jönköping Armbrytarklubb, Föreningen Karlshamn Fightcenter, Drakbrytarnas Idrottsförening, Box Team Nordmarken Idrottsförening och Kungsbacka Armsportsklubb.

Gör som föreningarna ovan samt utmana andra föreningar inom SB&K att göra detsamma. Tillsammans för #ingenskitiminkropp

Mer information, handledning och statistik finns på www.rf.se/vaccinera
SB&K:s antidopingprogram finns här.

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4