Vaccinera klubben

3 maj 2017  |  Sofia Arnbom

Doping – vad är det?
Läkemedel, kosttillskott och energidrycker kan alla innehålla förbjudna substanser och därmed vara doping. I Tränarpasset berättar Linn Gustafsson på Svensk Antidoping på Riksidrottsförbundet (RF), om vad aktiva, tränare och idrottsföräldrar behöver känna till för att undvika doping. Läs mer här ->>

Vaccinera klubben – Ren vinnare
För föreningar finns en webbaserad utbildning – Vaccinera klubben – och för den enskilda aktive/ledaren finns utbildningen Ren vinnare. Dessa är anpassade för svenska förhållanden och innehåller uppdaterad information enligt nya internationella regler.

Vaccinera klubben sker genom fyra enkla steg.
Steg 1: Alla i föreningens styrelse gör ett kunskapstest
Steg 2: Ni för en diskussion om dopingfrågor
Steg 3: Ni upprättar en antidopingplan
Steg 4: Ni informerar om vaccinationen

SB&K har idag 38 föreningar med aktiv vaccination. De senaste föreningarna från SB&K som genomfört webbutbildningen och vaccinerat sig är Vätternbrytarna Motala Armbrytarklubb, Holmsund-Obbola Kampsport Idrottsförening, Ystads Sportklubb, Gladius MMA Idrottsförening och Föreningen Wild River Arms Sorsele.

Gör som föreningarna ovan samt utmana andra föreningar inom SB&K att göra detsamma. Tillsammans för #ingenskitiminkropp

Mer information, handledning och statistik finns på www.rf.se/vaccinera
SB&K:s antidopingprogram finns här.

30
19
26