Strandberg kämpade till sig en finalplats

Förlora den första ronden. Vända och vinna. Det är dagens tema så här långt. Anna Strandberg ville inte ändra på det. Hon kämpade ner finskan Riikk Järvenpää i -67-kilosklassen och vann med 2-1 i ronder.
– Tre raka finaler nu, det är lite kul, säger hon till budokampsport.se.

8 maj 2017  |  Jonathan Broberg

Den första ronden var stel, tam och ganska intetsägande. Anna Strandberg hittade in med boxningen några gånger, och finskan sökte ofta låg spark och klinch. Vilket hon vann ronden på.

I den andra gjorde Strandberg en i det närmaste prickfri rond. Hon var tung, tufft och gav ifrån sig några riktiga smällkarameller.
– Hon slog mer i första ronden och jag fick inte till det som jag ville. I andra började jag sparka mer och då blev hon lite trött, så då kunde jag nyttja fler tekniker på det. Hon hade lite svårt att blocka mina sparkar.

Tredje ronden blev åter ett ställningskrig där Strandberg, så som vi lärt känna henne, malde ned Järvenpää. Högern var ofta vinnande och träffsäker.
– Det här blev en krigarmatch, jag fick verkligen hämta krafter från djupet och det var skönt att vinna, så klart. Tre raka finaler nu, VM, EM och så nu då den här finalen, det är lite kul.

Habib vidare efter WO
Abdallah Habib är vidare till semifinal i herrarnas A-klass -71kg. Det efter att hans kinesiska motstånd inte kom start. Habib får ladda om inför onsdagens semifinal.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén (arkivbild)

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4