Nyheter

Silver för Björnestrand, Strandberg och Mamic

Det blev inget mer guld i VM i thaiboxning idag. Erica Björnestrand, Anna Strandberg och Angela Mamic förlorade sina finalmatcher. Närmast ett ytterligare guld var Angela Mamic som förlorade sin final mot Anna Tarasova med 2-1 i ronder.

Erica Björnestrand hittade aldrig riktigt rytmen i -63,5-kilosfinalen mot den svåra ryskan Svetlana Vinnikova. Den sistnämnde visade klass och vann samtliga tre ronder.

Anna Strandberg, ifjol världsmästare i -71kg, lyckades inte upprepa den bedriften i den nya viktklassen -67kg. Strandberg kämpade och slet tappert, men Behiye Tacyizdiz från Turkiet vann de tre ronderna.

Angela Mamic förlorade också de inledande ronderna i -71-kilosfinalen mot ryskan Anna Tarasova, men gav aldrig slaget förlorat och forcerade starkt i den sista ronden, som hon vann. Men för guld hade det krävts ett avslut.

I herrarnas B-klassfinal förlorade Wasim Elkassem.

Text och foto:  Jonathan Broberg (arkivbild)