Inför UFC på söndag

På söndag är det äntligen dags för en av årets största kampsportshändelser då UFC kommer tillbaka till Stockholm och Globen. Fem svenskar gör sig redo för match, bland annat Alexander Gustafsson. Budokampsport.se har gjort en liten genomgång av svenskmatcherna.

23 maj 2017  |  Jonathan Broberg

Alexander Gustafsson mot Glover Teixeira
Det har gått lite drygt åtta månader sedan Alexander Gustafsson besegrade Jan Blachowicz på enhälligt domslut. Den segern var direkt nödvändig för Alex, och han gjorde också en helgjuten insats. Men innan den segern hade det gått lite tyngre för honom. Glover Teixeira har fyra segrar på fem matcher och kommer till mötet med Gustafsson på söndag med en vinst i ryggen, mot Jared Cannonier i februari, på enhälligt domslut.

Nico Musoke mot Bojan Velickovic
Det är två och ett halvt år snart sedan Nico Musoke äntrade en MMA-bur i matchsammanhang. Då, på UFC-galan på Tele 2 Arena, blev det förlust mot Albert Tumenov. Men nu är Musoke tillbaka. Och på söndag väntar en liten mini-comeback när han ställs mot serben Bojan Velickovic. Serben har för övrigt haft det ganska tungt sedan han i april förra året vann mot Alessio Di Chirico (en match som Kevin Sataki för övrigt dömde). Det har blivit en oavgjord, mot Michael Graves, och en förlust, mot Sultan Aliev, sedan dess.

Reza Madadi mot Joaqium Silva
När Mairbek Taisumov blev skadad inför mötet med brasilianaren Joaqium Silva fick istället Reza chansen att ännu en visa upp sig för sin hemmapublik i UCF-sammanhang. Reza har 14 vinster och 5 förluster i bagaget, senaste vinsten kom mot Yan Cabral via TKO i 3:e ronden förra året. Söndagens match tog han med kort varsel, en match som antagligen blir Rezas sista i UFC-sammanhang. I buren ställs han mot den 28-årige Joaqium Silva som hitintills är obesegrad med 9 vinster bakom sig. Silva debuterade i UFC 2015 och vann sin senaste match mot Andrew Holbrook via knockout 34 sekunder in i första ronden.

Oliver Enkamp mot Nordine Taleb
På söndag kliver en ny svensk fighter upp på UFC-scenen, 25-årige Oliver Enkamp. Oliver har förutspåtts bli en av Sveriges framtida UFC-fighters från den nya generationens MMA-utövare, han har haft ett stort stöd via fansen på sociala medier under #EnkampToUFC och är klar för söndagens gala. Oliver fick på grund av skador lämna återbud till medverkande i The Ultimate Fighters 22:a säsong men nu är det dags för Oliver att vara den som hoppar in efter ett återbud av Emil Valhalla Meek. Oliver möter den 35-årige fransmannen Nordine Taleb, en rutinerad fighter som går in i matchen med 12 vinster och 4 förluster.

Jack Hermansson mot Alex Nicholson
På söndag blir det Jack Hermanssons tredje UFC-framträdande sedan första matchen i september ifjol. Hermansson inledde då sin resa med att besegra Scott Askham på domslut, men förlorade häromsistens mot Cezar Ferreira på submission. På söndag ställs Hermansson mot Alex Nicholson som hittills i sin UFC-karriär vunnit en match, men förlorat två.

Text: Jonathan Broberg och Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4