Idrottslyftet skapar möjligheter i Umeå

27 juni 2017  |  Annie Carriage

Ett projekt som blivit beviljat och är i full gång är IKSU Kampsport:s initiativ ”Sommarmattan”. Under sommaren kan barn och ungdomar mellan 10-17 år få möjligheten att träffa nya kompisar och testa judo, sport ju-jutsu och brasiliansk jiu-jitsu blandat med kringaktiviteter som lekar och slackline. Sommarmattan håller igång under veckorna 22-34 och är helt kostnadsfritt.

Initiativtagare, projektledare och huvudinstruktör är Matilda Frycklund som till vardags arbetar som idrottslärare och är ungdomsansvarig på IKSU Kampsport.

Hur kom du på konceptet till ”Sommarmattan” och vad är projektets målsättning?

– Vi körde projektet Sommarmattan första gången sommaren 2014 men då under lite andra former än vad vi gör nu. Då hade vi mest uppsökande verksamhet som syftade till att öka vårt medlemsantal. Nu i år erbjuder vi aktiviteter för barn- och ungdomar ca 2 ggr i veckan under hela sommarlovet. Vi har i år samarbetat med ett lokalt projekt som heter Ålidhem Äger och vi har som gemensamt syfte att erbjuda bra och roliga sommarlovsaktiviteter som inte behöver kosta något för barnen, och så klart även för att få visa upp vår fina förening och våra sporter.

Projektet stöds av Idrottslyftet från Västerbottens IF, Svenska Budo- & Kampsportsförbund, Sveriges Akademiska IF samt Umeå Kommun.

Många kanske skulle tveka inför att involvera flera bidragsgivare pga av rädsla för ökad administration, hur resonerade ni där?

– Vi är flera som har arbetat med förberedelserna inför Sommarmattan och det har varit en förutsättning för att kunna dra ett sånt här projekt men att hitta de olika bidragsgivarna har varit en förutsättning för att vi ska kunna köra projektet i den utsträckningen vi nu gör.

 

Nu finner ni besked om era ansökningar av Idrottslyftet har blivit beviljade eller ej i idrottonline.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: IKSU Kampsport

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4