VM väntar för Simon Pålsson

30 juni 2017  |  Annie Carriage

Simon Pålsson började med kyokushin år 2003 men började tävlingssatsa först 2012 och kom redan 2013 med i landslaget. I helgen är det dags för VM i Kazakstan.

När och varför började du träna kyokushin?
– Kampsport har alltid fascinerat mig, främst eftersom mina föräldrar förbjöd oss att syssla med sådant, så när jag flyttat hemifrån och såg en annons ”fullkontaktskarate – nybörjarintag för vuxna” provade jag och fastnade ganska snart för den hårda disciplinen, träningen, respekten och ödmjukheten.

Simon tävlar i både supertungvikt och tungvikt beroende på tävlingens klasser men kör +85kg i helgen och känner sig laddad inför de kommande utmaningarna.

Hur har dina förberedelser inför mästerskapet sett ut?
– Senaste 1,5 månaden har det varit tre pass om dagen 6 dagar i veckan, mycket mat och en fantastisk fru som sett till att allt jag behövt alltid funnits till handa. Jag har lagt fokus på att träna explosivitet, jag är väldigt stor och stark men man kan inte beskylla mig för att vara snabb, förhoppningsvis lite snabbare än vanligt nu. Mycket intervallöpning på morgnarna, sparring och nu mot slutet har det varit mycket intervallträning på säck och sköld.

Vad har du för målsättning?
– Målsättningen är alltid att vinna varje gång. På papperet är jag en av de minst erfarna, har en av de lägre graderna och fick sista platsen i Europalaget, så den stora bedriften för mig var att bli uttagen. Nu skall jag se till att förvalta det på bästa sätt.

Simon känner sig redo oavsett motstånd men möter gärna favoriterna.

Har du någon du extra gärna skulle vilja möta?
– Jag vill alltid möta de bästa, det är ju dem jag måste slå för att vinna tävlingen samt bli bättre och utvecklas.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: Glòria Marfil Blay

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4