Foto: Hamid Ershad Sarabi

Klokt val med Martin Ingholt

Jujutsu-landslaget kommunicerade för några dagar sedan att Martin Ingholt blir ny i ledarstaben med ansvar för Ne Waza-delen. Han efterträder därmed Paul Persson, som under sina landslagsår svarat för fantastiska resultat. Jag tycker dock att valet av Ingholt är klokt.

18 juli 2017  |  Jonathan Broberg

Det blir en mycket spännande tid som kommer för svensk jujutsu. Tre kommer nästa vecka att åka till World games i Polen med stora medaljförhoppningar, under hösten kommer sedan att intressant VM och nästa år är det ju VM hemma i Malmö, som absoluta klimax för den här jujutsuhorisonten.

En som dock inte kommer vara med på den här resan är coachen, låt mig benämna honom som demoncoach, Paul Persson. Han har under flera år ansvarat för Ne Waza-delen som varit den mest framgångsrika på mästerskapen, med världsmästare som Janni Larsson, Helena Edfeldt och Diana Halldén.

Paul har jag lärt känna under flera av dessa mästerskap. Han har ett driv och en vinnarinstinkt som jag beundrar starkt, och han har verkligen tagit sina idrottare till nya nivåer. Att han lämnade landslaget såg jag i det närmaste som ett dråpslag. Till ersättaren presenterades.

Det har tagit sin tid för förbundskapten Michael Kuntz att ta fram ett nytt namn efter Persson. Men nu är det klart att gamle stjärnan Martin Ingholt, som också förut haft coachuppdrag i landslaget, tar över stafettpinnen.

Ingholt andas jujutsu. Han har varit en utövare på den yttersta nivån och han vet exakt vilket typ av landslag och organisation han kommer till – och jag tror att han kommer passa väldigt väl in i bygget till VM på hemmaplan nästa år.

Foto: Hamid Ersad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4