Inför World Games: Michael Kuntz utlovar bonus

21 juli 2017  |  Annie Carriage

I nästa vecka startar World Games i polska Wroclaw och från Sverige deltar inte mindre än tre ju jutsu-utövare. Förbundskapten Michael Kuntz berättar om läget i truppen, förberedelser och förväntningar inför mästerskapet.

Hur har killarna förberett sig inför WG? Den här gången har ni en deltagarlista till förfogande, förändrar det uppladdningen något?
– Max ha förbered sig på sin klubb Gladius i Göteborg  medan William och Fredrik har förberett sig i Nacka, delvis i Slovenien och delvis tillsammans med Bennie Lah i Spanien. Vi gör inget annorlunda än vanligt eftersom de deltagarna som är med är samma folk vi möter på EM och VM. Vi avvaktar lottningen och sen gör Rob Haans och grabbarna upp matchplanen och taktiken. En skillnad finns dock, killarna måste vara på topp redan från första matchen eftersom bara de bästa i världen är med och du möter toppmotstånd redan i första matchen!

Vad är det första ni gör när ni anlänt till hallen?
– Först söker vi ett ställe för hela laget samlas och ha sina saker, där utgår vi ifrån och sen är det uppvärmning för de som ska tävlar, grabbarna brukar går in i sin bubbla tills det är dags för första matchen.

Vad får ni inte glömma hemma?
– Att ha roligt, det är lätt hänt att man spänner sig i allvarets ögonblick med tanke på hur stor turneringen är. Det som har utmärkt landslagets insatser de senaste åren är att vi ha haft roligt på och utanför mattan.

Vad tror du killarnas chanser är i mästerskapet?
– Alla tre är kapabla att ta guld och det är deras mål, men det är en del faktorer som spelar in såsom dagsformen, lottningen och inte minst domarbeslut. Men vill man ta guld måste man vinna över de bästa, så enkelt är det. Vinner alla tre guldet färgar jag mitt hår gult och blått, det har jag lovat de, får se om det är en extra sporre, säger Michael och blinkar.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4