”Perfekta kombinationen mellan superstrateg och kötthuvud”

I dag kliver Max Hederström in i World Games-tävlingarna i jujutsuns Ne-waza-del. Det skulle också världsmästaren Diana Halldén gjort, men hon missar som bekant mästerskapet på grund av en skada. Men Halldén passar på att hylla sin landslagskompis Hederström inför dagens tävlingar.
– Max är den perfekta kombinationen av superstrateg och kötthuvud, säger hon till budokampsport.se.

28 juli 2017  |  Jonathan Broberg

Om bara någon timme är det dags för Max Hederström att göra entré i World Games-sammanhang. Hederström tävlar i jujutsusn Ne Waza-del, där världsmästaren Diana Halldén också skulle ha tävlat.

Halldén fick emellertid tacka nej på grund av en skada, men hon är inte sen att hylla sin landlagsvän.
– Hans fysiska form är alltid i stort sett felfri eftersom han tycker om att träna hårt men också för att han har ett yrke som kräver att han alltid är i bra fysiskt skick. Han är en mardröm för alla som måste möta honom. Han är analytisk och kommer kunna dra nytta av att han känner motståndarna. Max är den perfekta kombinationen av superstrateg och kötthuvud i en och samma kropp och han blir inte stressad av underlägen.

”Livsfarligt pressure game”
Halldén hoppas och tror på framgång för Hederström i Polen.
– Max är en bra all around utövare med ett livsfarligt pressure game. Hamnar han på topp blir han livsfarlig. Jag är helt övertygad om att det blir en pallplats för max och jag är högst tveksam till att det blir längst ner på pallen. Jag tror att Max är skitsugen på det här och gissar att han kommer att satsa på submission i sina matcher för att slippa lägga utgången i domarens händer.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10