”Alla som är med kan plocka hem medaljer”

I går presenterades VM-truppen i kickboxning, ett mästerskap som går i Budapest 3-12 november.

3 augusti 2017  |  Jonathan Broberg

Landslagscoachen Jonas Jensen ger här sin syn på den svenska truppens slagkraftighet.
– Det finns mycket talang i truppen. Zina Djelassi har tagit medalj på mästerskap tidigare och är den som är mest rutinerad i de här sammanhangen. Det är dock väldigt jämt i toppen och små marginaler som avgör. Alla som är med kan plocka hem medaljer om de får allt att stämma och har marginalerna på sin sida.
– De som är med i truppen är unga och skulle de inte ta hem medaljer på det här mästerskapet så kommer de i alla fall samla på sig ovärderlig mästerskapsrutin för framtiden. Det är viktigt att våra duktiga fighters får möjligheten komma ut och tävla internationellt.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Olof Pettersson

30
19
26