Tackar nej till VM i MMA

Cornelia Holm är regerande amatörvärldsmästare i MMA och har dessutom sprungit hem European Open ett par gånger. Men till VM i Bahrain i oktober kommer den svenska storstjärnan att tacka nej.
– Ja, jag hoppas att det blir proffsmatch i början på september, det är väldigt nära, säger hon till budokampsport.se.

16 augusti 2017  |  Jonathan Broberg

Holm menar emellertid att beslutet inte på något sätt varit lätt, då det innebär en helt ny karriär. Men samtidigt är hon redo för nya utmaningar.
– Jag känner mig oerhört redo. Visst, jag kommer att sakna landslaget och tiden jag har varit med har betytt jättemycket för min utveckling, men jag vill bli bäst i världen som proffs, och då måste jag ju ta det här steget för eller senare. Och ärligt känns det som att jag var klar med amatördelen, jag var knappt nervös inför mina matcher längre.

Med vilken ton, så att säga, tar du dig an proffsvärlden då?
– Med en rätt kaxig ton. Jag har varit dominant i amatörtävlingarna och jag känner att jag är tre gånger så bra som när jag vann EM i våras. Så jag satsar högt och vill vara i den bästa ligan, det är klart att Bellator eller UFC lockar och att det är dit jag vill, jag vill till världstoppen som proffs.

Text och foto: Jonathan Broberg

0
0
0