Junior-VM i thaiboxning

17 augusti 2017  |  Annie Bondefelt

Mellan 3-11:e augusti pågick IFMA Youth World Championship, 79 länder var representerade och 1100 thaiboxare och ledare beräknas ha deltagit. Sverige tog inför mästerskapet ut en femmannatrupp, en av deltagarna i truppen var 17-åriga Hedda Engström.

Hur upplevde du tävlingen och mästerskapet?
– Det var ett stort och välarrangerat event, över 1000 deltagare tror jag. Det var en väldigt stor upplevelse för mig att vara där då tävlingarna vanligtvis inte är så stora i Sverige. Det var väldigt högt tempo genom hela turneringen och kvalitén på thaiboxningen tyckte jag överlag var ganska hög, de var en hel del bra matcher. Man märkte också hur hög nivå de var på de andra länderna då våra motståndaren var väldigt tuffa.

Du blev en av de fem som fick åka till IFMA Youth, hur upplever du din utveckling senaste åren?
– Jag har utvecklats mycket under senaste åren och blivit mycket starkare och säkrare i min fighting. Tyvärr har jag haft mycket motgångar men jag tror bara de gjort mig starkare.

Vilka egenskaper skulle du lyfta fram som dina bästa?
– Mina styrkor inom fightingen är nog att jag har väldigt fina, välgjorda och hårda tekniker. Men tyvärr har jag inte så mycket matchvana och när jag mötte en mycket rutinerad finländare i första matchen lyckades jag inte få ut nånting av de jag tränat på så de resulterade tyvärr i förlust.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: IFMA

25
17
19