Världsmästarens jakt på ny titel

Det är mindre än en vecka kvar till VM i armbrytning i Budapest. En av de som ser fram emot tävlingen är världsmästaren i -65-kilosklassen med höger arm, Fia Reisek. Samtidigt börjar också den rätta nerven att infinna sig.
– Känslan inför min tävlingsstart på lördag är förväntansfull och nervös, säger hon till budokampsport.se.

30 augusti 2017  |  Jonathan Broberg

Ifjol vann Fia Reisek ett guld och ett silver vid VM i armbrytning. När mästerskapet återkommer till helgen är hon det stora svenska affischnamnet på förhand.

Klubbkompis i samma viktklass
Reisek kommer också i år att få svenskt motstånd då Malin Kleinsmith återfinns i viktklassen.
– Det var skitkul att äntligen få startlistorna, många namn som jag känner igen väl, men också många nya vilket alltid är kul och spännande. Det är tre tjejer som kommit upp från -60 vilket är grymt kul. Sedan har jag ju min lagkamrat och vän Malin Kleinsmith i min klass i år vilket gör mig både glad och nervös, även om jag förlorat mot många tjejer genom åren så är nog Malin den som jag tycker är värst att möta, med sin brutala explosivitet och oräddhet.

Inför årets mästerskap säger Reisek att hon har gått upp i träningstimmar.
– Uppladdningen inför stora mästerskap ser egentligen ganska lika ut, men jag har fler timmar armbrytarspecifikt träning inför detta VM.

Hennes målsättning i VM är ödmjuk.
– Mitt offentliga mål är att göra mitt bästa och komma så långt jag kan i klassen.

“Lite stressad”
Och visst kan också en regerande världsmästare känna nervositet inför ett nytt mästerskap.
– Känslan inför min tävlingsstart på lördag är förväntansfull och nervös, jag känner mig alltid osäker också – på om uppladdningen och träningen inför detta varit optimal. Vad mer kan jag göra? Och det gör mig lite stressad.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Kristian Wiklund/Sweden Armwrestling Television

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4